Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Είναι η σειρά τους..


 Ήρθε η σειρά της δικής τους γενιάς να δημιουργήσουν για τον τόπο τους.
Απίθανες εικόνες από την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ερμιόνη της "Βιτόριζας", από το φακό του Τίμου Μποζίκη.  Όλοι  τους  καμαρώνουμε!Αποσύρονται οι διατάξεις που νομιμοποιούσαν τις καταπατήσεις δασών

tvxs 
Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου για την εισφορά σε γη, που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι διαμήνυαν πως δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.
Με το εν λόγω άρθρο νομιμοποιούνταν οι καταπατήσεις δασών που κάηκαν και αναδασώθηκαν από το 1975 μέχρι το 2007, καθώς προέβλεπε την αξιοποίησή τους για καλλιέργειες κ.α. Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις παραγράφους 9, 10 και 11, ενώ επιφέρει ουσιώδεις νομοτεχνικές αλλαγές και στις παραγράφους 4 και 8.
Η παράγραφος 9 καταργούσε την ιδιότητα και τον ρόλο των δασικών χαρτών ως μέσο προστασίας και οριστικής αποτύπωσης της δασικής γης.
Μετά τις αλλαγές στην παράγραφο 4 μπορούν να αποχαρακτηριστούν οριστικά  με καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος μόνο οι εκτάσεις που έχουν αγροτική χρήση και δεν έχουν κτίσματα. Επίσης από την παράγραφο 8 που προέβλεπε νομιμοποίηση για αυθαίρετες εγκαταστάσεις κέντρων περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ναών,  πολιτιστικών κέντρων κ.α. αφήνει μόνο την νομιμοποίηση των ναών.

Δάση και καλλιεργήσιμη γη.

Υποκρισία ....... γενικού χαρακτήρα.

Το δάσος προστατεύεται με νόμους, ώστε να παραμένει δάσος. Όλοι ξέρουμε τι είναι το δάσος. Κανένας δεν μπορεί να αγοράσει δάσος, πόσο μάλλον να το καλλιεργήσει ή να το αγροτοτεμαχίσει. Μόνο να το καταπατήσει μπορεί.
Δυστυχώς δεν προστατεύεται με νόμους η καλλιεργήσιμη γη. Όλοι ξέρουμε ότι καλλιεργήσιμη γη είναι η γη που μπορείς να την κόψεις σε αγροτεμάχιο 2 ή 4 ή 20 στρεμμάτων και να την οικοδομήσεις, που μπορείς να αφαιρέσεις το χώμα της και να το πουλήσεις, και τόσα άλλα παντελώς άσχετα με την καλλιέργεια.
Είναι μεγίστη υποκρισία όλων να μιλούν ότι με την γνωστή τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που την προωθεί ο Υφυπουργός χωρίς να την ξέρει (;) ο Υπουργός καταπατημένα δάση μετατρέπονται σε καλλιεργήσιμη γη. Σε αγροτεμάχια μετατρέπονται.
Και αν όλοι θέλουν να είναι ειλικρινείς ας απαιτήσουν επιτέλους τον νομικό ορισμό της καλλιεργήσιμης γης, η χρήση της οποίας είναι αποκλειστικά για καλλιέργειες και από αυτή τη χρήση πηγάζει και η αξία της και η τιμή της.
Ας το τολμήσει επιτέλους η αυτοπροσδιοριζόμενη πολιτική οικολογία.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Η 1η επίσημη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμιόνης "Βιτόριζα"


Από χθες το απόγευμα οι νέοι μας, μέλη του  Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμιόνης "Βιτόριζα" άρχισαν να  στήνουν τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο λιμάνι της Ερμιόνης.
Με εθελοντική εργασία και χαρά..
Είναι η  1η τους εκδήλωση και θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Έχουν κέφι, έχουν ιδέες και αγαπούν αυτό που κάνουν.


 Μπράβο τους!!

«Στο σύμπαν του CERN» την Κυριακή 21/12 στις 15.30

Νέριτ ταξιδεύει στο σύμπαν του Cern, στο μεγαλύτερο κέντρο πειραματικών ερευνών του κόσμου. Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου συνομιλεί με τους επιστήμονες των μεγάλων ανακαλύψεων. Ο νομπελίστας-πειραματικός φυσικός στοιχειωδών σωματιδίων Κάρλος Ρούμπια, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ Δημήτρης Νανόπουλος, ο καθηγητής φυσικής του King’s College of London John Ellis, ο γενικός διευθυντής του Cern Rolf- Dieter Heuer, ο εκπρόσωπος του πειράματος ATLAS David Carlton, και ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Εμμανουήλ Τσεσμελής ξετυλίγουν την ιστορία των 60 χρόνων λειτουργίας του Cern, ενώ θέτουν, απαντούν και αναζητούν τα μεγάλα ερωτήματα του σύμπαντος.
Έλληνες ερευνητές καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές περιγράφουν τη ζωή τους στο Cern, βάζουν τη σφραγίδα τους στο μέλλον της επιστήμης και διακρίνονται στην παγκόσμια κοινότητα του μεγαλύτερου εργαστηρίου φυσικής στον κόσμο.

"Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ''

  των αδελφών Κατσιμίχα

στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ
 
Μια φορά κι’ ένα καιρό
ήταν μια πολιτεία που απ’ όλες ξεχώριζε  σ’ ολόκληρη τη χώρα….
οι άνθρωποι αγέλαστοι, χαζοί και μουτρωμένοι.
Ώσπου…
μια παραμονή Χριστουγέννων ήρθαν οι καλικάντζαροι κι’ έφεραν τα πάνω κάτω!!!
 
Ένα μουσικό παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα με πρωταγωνιστές τους Καλικάντζαρους και τα παιχνίδια τους που μεταμορφώνουν μια ολόκληρη πόλη σε παιδική χαρά, με πολλή μουσική και τραγούδι!

 
Η Παράσταση θα παρουσιαστεί
από τη Νέα Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλιέων

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ

Η γνωστή ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης
ανεβάζεται στο Τριανόν από την Παραμυθένια Σκηνή,
όπως δεν την έχετε ξαναδεί ούτε ακούσει,
αφού ένα σωρό ανατροπές συμβαίνουν
κι έρχονται τα πάνω κάτω!
 
 
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Θάλεια Π. Αντωνιάδη
Σύνθεση Τραγουδιού - Πιάνο: Νίνα Καραμανώλη
Τεχνική Υποστήριξη: Μάριος Φιρφιλιώνης
Κοστούμια: Μαρία Γαρουνιάτη-Κομνηνού
Σκηνικά: Λευτέρης Μπάλι
Διδασκαλία Χορού : Ντίνα Θέμελη
 
 
Παίζουν :

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Καλλιτεχνικός Μαραθώνιος Αλληλεγγύης την Κυριακή στο Γ.Λύκειο Κρανιδίου


Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος χαρίζει δάση σε καταπατητές

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται μεθαύριο Σάββατο 20/12. Έχουμε 2 μέρες να πούμε όχι. Υπόγραψε την έκκληση του Avaaz στο http://www.wwf.gr/crisis/dasiko-winter-2014

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος χαρίζει δάση σε καταπατητές. Γνωρίζει για πόση έκταση μιλάμε;
Σε συνεργασία με το ΑΠΘ προμηθευτήκαμε και αναλύσαμε δεδομένα και δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τις μεταβολές στις «καλύψεις γης» σε όλη την Ελλάδα μεταξύ 1987 και 2007 (http://www.wwf.gr/areas/forests/land-uses). Το διάστημα αυτό, η γεωργική γη αυξήθηκε κατά 6 εκατ. στρέμματα, σε βάρος φυσικής γης (δάση, θαμνότοποι, εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση).
Θα μας απαντήσει το ΥΠΕΚΑ πόσες από αυτές τις αλλαγές είναι καταπατήσεις που νομιμοποιούνται με το νέο σχέδιο νόμου;

Tα παιδιά του 2oυ Νηπιαγωγείου Ερμιόνης σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ένα κλαδί ελιάςΈνα κλαδί ελιάς, από το ευλογημένο δένδρο του τόπου μας, μήνυμα ειρήνης και ελπίδας στέλλει με την εορταστική του κάρτα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. Λεπτό καλλιτέχνημα, διαλεγμένες ψηφίδες, απαλά χρώματα, εξαιρετική τέχνη, σταλμένη θαρρείς από τους γαλήνιους κόσμους που βρίσκεται πλέον ο αγαπητός μας Κώστας Γκάτσος.
 Στη θύμησή του αφιερώνει το ΙΛΜΕ την ευχετήρια κάρτα του, καθώς ο Κώστας υπήρξε εγκάρδιος φίλος από την ίδρυσή του. Τον θυμίζει για πάντα και η ψηφιδωτή επιγραφή του στη βόρεια είσοδο του Μουσείου αλλά και η εντοιχισμένη πλάκα  με τα διακοσμητικά παγώνια στην εσωτερική αυλή.

Θα θυμόμαστε για πάντα τη χαρούμενη όψη του,  το χιούμορ, τον ευχάριστο λόγο του,  την καλή του καρδιά.
         Στους αναγνώστες του μπλοκ  ευχές και από μένα

      Ήρα Φραγκούλη- Βελλέ

Ευχές απο το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης στέλνει σε εσάς και στους αναγνώστες σας τις ευχές του.
Τίνα Αντωνοπούλου

Από Ιχνηλάτες

Ανάρτησαν ένα πινακάκι που μας πληροφορεί* ότι στην Αργολίδα υπάρχουν 34 ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί. Δεν είναι και λίγοι και, για να υπάρχουν, βρίσκουν το συμφέρον τους σε αυτούς οι συνεταιρισμένοι αγρότες, όπως το έβρισκαν παλιά και οι Ερμιονίτες αγρότες στον συνεταιρισμό τους.
Μη ξεχνάμε ότι και στο Κρανίδι υπήρξε συνεταιρισμός με συνεταιρικό λιτρίβι  που ήταν το μεγαλύτερο της επαρχίας μας. Διαλύθηκε χρόνια τώρα. Το ίδιο και ο συνεταιρισμός για το χαρούπι.
Και μη ξεχνάμε ότι μία βασική λειτουργία συνεταιρισμού, δηλαδή τη συγκέντρωση της παραγωγής, την εκπληρώνουν σήμερα τα τοπικά λιτρίβια. Αν ήσαν μόνον για να αλέθουν τις ελιές και να παίρνουν το δικαίωμα, τότε πώς ο κάθε παραγωγός θα διέθετε το λάδι του;
Όλη η Ευρώπη έχει πολύ ψηλά την συνεταιριστική και συνεργατική ιδέα, όπως και πολλές περιοχές της χώρας μας ιδιαίτερα στη Μακεδονία και την Κρήτη.
Εμείς;

*Δεν χρειάζονται υποδείξεις στα τοπικά μπλογκ για την πληροφορία που δίνουν, τάχατες ότι δεν είναι αντικειμενική, ή με το ερώτημα γιατί δεν την σχολιάζει ο μπλόγκερ υποκειμενικά, και αυτά τα περί αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας. Μη ξεχνάμε ότι όλη η μαρξιστική άποψη είναι διατυπωμένη .....  αντικειμενικά και επιστημονικά και ο σωτηριολογικός προορισμός της εργατικής τάξης είναι και αυτός αντικειμενική πραγματικότητα και όχι υποκειμενική άποψη του Μαρξ ή έστω θεωρία που απαιτεί επαλήθευση. Τα μπλογκ έχουν αναγνώστες, και όπως φαίνεται, τα τοπικά μας έχουν σχεδόν όλα, και κατά 80%, το ίδιο αναγνωστικό κοινό. Άμα ανοίξεις ένα, μετά ανοίγεις και τα 6-7 κύρια για να δεις τι λένε  ..... και τι παίζεται. Και οι αναγνώστες έχουν γνώμη και κρίση για το καθένα, αλλά και για το τι γράφεται και το τι παίζεται, αλλά και τι υποκρύπτει το κάθε τι που πλασάρουν "αθώα"  οι σε διατεταγμένη κομματική και ιδεολογική αποστολή. Αλλιώς το μόνο μπλογκ που θα διαβάζανε ...... θα ήταν Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν χρειάζονται υποδείξεις.
Απλά: Αυτός είναι ένας νέος τρόπος πληροφόρησης, φυσικά και προπαγάνδας και συζήτησης ....νέας τεχνολογίας, με τα καλά και τα κακά του.
Εμένα μου αρέσει και βρίσκω πολλά τα θετικά του.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Επερώτηση του βουλευτή κυρίου Κοδέλα

Του Βασίλη Γκάτσου
Συγνώμη για την αντιγραφή. Απλώς θέλω να επισημάνω με κόκκινο την διαρκή επανάληψη των ίδιων και τω ίδιων φράσεων κλισέ από όλο το πολιτικό φάσμα ιδιαίτερα την Αριστερά. Σαν να υπάρχει ένα πρότυπο επερώτησης που να λέει τι απαραιτήτως πρέπει να περιλαμβάνει μια επερώτηση.
Μεταξύ αυτών:
1. Αν πολλοί οι παραβάτες, να αναγράφονται μόνον οι του μεγάλου κεφαλαίου, οι οικονομικά ισχυροί, οι επώνυμοι.
2. Να περιγράφεται το πρόβλημα σε βάθος χρόνου και να αφήνεται η αίσθηση ότι θα λυθεί αν το κόμμα του επερωτώντος βουλευτή έρθει στην εξουσία αυτοδύναμο. Να μην αναγράφεται ούτε λέξη για όσους ήδη έχουν ενδιαφερθεί, ακόμη και αν ανήκουν στο κόμμα του επερωτώντος, για να φαίνεται το μοναδικό ενδιαφέρον του επερωτώντος.
3. Να μην καλεί ο επερωτών τις αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νόμο, αλλά να δικαιολογεί την αδράνεια με την υποβάθμιση των Υπηρεσιών, το ολιγάριθμο του προσωπικού τους, την έλλειψη στελεχών κ.λ.π. Να αφήνεται η αίσθηση ότι αν το κόμμα του επερωτώντος έρθει αυτοδύναμο στην εξουσία θα επανδρώσει και θα στελεχώσει τις Υπηρεσίες με προσλήψεις. Πρέπει η επερώτηση να αφήνει ελπίδες διορισμών.
4. Να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια, τι έχει κάνει το Υπουργείο, τι έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες, τι ενέργειες έχουν γίνει κ.λ.π., γνωρίζοντας ότι δεν έχουν κάνει τίποτα, εκ των πραγμάτων φυσικά αφού τίποτα δεν έχει γίνει.
5. Η επερώτηση πρέπει να δείχνει το ενδιαφέρον του βουλευτή για τον τόπο που τον εκλέγει, ώστε να τον ξαναεκλέξει.
6. Να μην διατυπώνονται στην επερώτηση πραγματικά αίτια που να

Άρωμα Χριστουγέννων στο Πορτοχέλι

Δελτίο τύπου
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αϊ Βασίλη άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο Πορτοχέλι, σε μια βραδιά γεμάτη Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χαμόγελα, κέφι και κυρίως αγάπη για τα παιδιά.
Η γιορτή ξεκίνησε με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους όπως face painting, γράμματα στον Αϊ Βασίλη, σοκολατόσπιτο, μπαλονοκατασκευές, bazaar κ.λ.π.
Φυσικά δεν έλειπε και Άγιος Βασίλης, που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Ακλούθησαν οι ευχές του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλη Τριγκάκη, του Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Πολυχρόνη καθώς και της Αντιδημάρχου Ερμιονίδας κ. Φωστίνη Κέλλης, η οποία μετέφερε και το χαιρετισμό του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή. 
Στην συνέχεια όλοι μαζί έδωσαν το έναυσμα για να την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας και την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Αρβανίτη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού.
Το κλείσιμο της πανέμορφης Χριστουγεννιάτικης βραδιάς έγινε από την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, η οποία πλημμύρισε το χωριό με παιδικές φωνούλες υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Τάκη Μανιάτη.
Όλα τα παραπάνω ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας και εργασίας του Προέδρου και των Μελών της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, των Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Φάρος και πλήθους Εθελοντών.
Οι δραστηριότητες στο Χωριό του Αϊ Βασίλη είναι καθημερινές και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 με την κοπή της Βασιλόπιτας.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αναγκαία η προστασία του αιγιαλού της Ερμιονίδας

anagnostis 
Το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στη ζώνη του αιγιαλού στην περιοχή της Ερμιονίδας αποτέλεσε το αντικείμενο ερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΚΑ και Ναυτιλίας & Αιγαίου, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας. Ο βουλευτής τονίζει πως είναι αναγκαία η προστασία του αιγιαλού αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των ανθρώπων στις παραλίες.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:
"Στην περιοχή της Ερμιονίδας σε κτήματα αρκετών στρεμμάτων με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και υψηλή ανταλλακτική αξία έχουν κατοικίες αρκετοί ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και “επώνυμοι”.

Σε πολλές περιπτώσεις για να απολαμβάνουν οι εν λόγω ιδιοκτήτες τους μικρούς ιδιωτικούς παραδείσους τους απαιτούν “ιδιωτικές” ακτές κολύμβησης αποκλείοντας όλους τους άλλους από την πρόσβαση, “ιδιωτικά” σημεία πρόσδεσης σκαφών με κατασκευές μέσα στην θάλασσα, εγκαταστάσεις για την άνετη πρόσβαση και παραμονή τους στην ακτή.
Επιπλέον, διάφοροι μύθοι διαδίδονται στην τοπική κοινωνία που φτάνουν ακόμη και σε φρουρούμενες από θαλάσσης ακτές ή και σε "επενδεδυμένη" ακτή με άμμο Μαλδίβων.
Ενδεικτικά, περιοχές που δέχονται τέτοιες πιέσεις προκαλώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι το Πόρτο Χέλι, ο Άγιος Αιμιλιανός, η Βερβερόντα, το Δορούφι, το Σαλάντι, η Κόστα και Πετροθάλασσα, η Χινίτσα κ.λπ.
Όλα αυτά βέβαια προσκρούουν στον προορισμό της ζώνης του

Χοροεσπερίδα Εμπορικού Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κρανιδίου "Ερμής"


Ο Ερμής Επαγγελματικός Σύλλογος Κρανιδίου σας προσκαλεί στην εκδήλωσή του με ζωντανή μουσική με τον Γιάννη Δόξα.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 στις 9:00 μ.μ.
Στο Περιβολάκι Του Τορβά.
Τιμή εισόδου 5 ευρώ

Το κουφάρι της Ελλάδος και οι γύπες

Γεώργιος Δημητράκης <ge.dim41@gmail.com>

Καλημέρα σας!
Σας στέλνω ένα νέο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση ή προώθηση με το κάτωθι τίτλο:

Το κουφάρι της Ελλάδος και οι γύπες

-η τεράστια ευθύνη του πολιτικού συστήματος-


Η έννοια της κρίσης είναι καθολική και αναφέρεται σε καταστάσεις και γεγονότα που περιέχουν απειλή. Όλοι μας την επικαλούμαστε χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε  το βάθος της τραγικότητας της περιπλοκής μας μέσα σε τόσες αντιφατικές καταστάσεις, τα τρομερά διλήμματα και αδιέξοδα μαζί με τα συνεπακόλουθα  αυτών των καταστάσεων. Όπως π.χ. τις δικές μας  ευθύνες, ενοχές, ψευδαισθήσεις, στερεότυπες χειρονομίες, αγωνίες και φόβους. Ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε ακόμη και τους κινδύνους  μπροστά εις την θέα της καταστροφής. Η σχιζοφρένεια, η ψυχωτική συμπεριφορά μας, αυτές οι ασθένειες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, είναι όλως αντίθετες με τις ιστορικές παραδόσεις και καταβολές, με την ευθύνη και την δύναμη της ελληνικής φυλής. Ενός Λαού, ο οποίος εις την αρχαιότητα με την ισορροπία μεταξύ της εσωστρέφειας και εξωστρέφειας ανέδειξε τον μεγαλύτερο Πολιτισμό και Οικουμενισμό.

Δυστυχώς και ατυχώς για όλους μας, όσο περισσότερο οξύνεται η οικονομική κρίση, με όλες τις ολέθριες συνέπειες για τον εδώ και 6 χρόνια καθημαγμένο Λαό μας   τόσο

Χρήματα και στο Δήμο Ερμιονίδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Με το ποσό των 10.251.920 ευρώ χρηματοδοτούνται 61 δήμοι της χώρας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» για την ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων, ανάμεσά τους και οι 4 Δήμοι της Αργολίδας

Ειδικότερα με απόφαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντάσσονται 135 πράξεις συνολικής δημόσιας δαπάνης δέκα εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα ενός χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι ευρώ (10.251.920) στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 3573/08-12-2014 Πρόσκλησης με α/α 36_ΕΦΔ ΕΠΨΣ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» στον Άξονα Προτεραιότητας 02 «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», στον Ειδικό Στόχο 2.1 «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα» και στην Κατηγορία Πράξης 1305 «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα» και Κωδικό Προτεραιότητας 13 – «Υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη (ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονική ένταξη, κτλ.)».

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
( ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΠΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
37.578,00

Χριστούγεννα στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»Χριστούγεννα στη  βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης << ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ>>
για τρίτη χρονιά γίνεται << παραμυθότοπος>> για μικρά και μεγάλα παιδιά.
΄Ενα γιορταστικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα με αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές ταινιών, μουσική , εικαστικές δραστηριότητες.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους <<να ταξιδέψουμε>>,
μέσα σε χριστουγεννιάτικη  ατμόσφαιρα και γιορτινή διάθεση.

Το πρόγραμμα:
΄Ολες οι εκδηλώσεις αρχίζουν  5 μ.μ.
Κυριακή 21-12-14,  « Christmas fun ! »   (ταινία cartoon, παιχνίδια, τραγούδια, παραμύθια στα …αγγλικά!)     με την Στέλα Σπηλιωτοπούλου
Τρίτη 23-12-14, «Ο σκυθρωπούλης την παραμονή των Χριστουγέννων» των Τ.Κουτσούμπα-Μ.Τσαρέα, με την Κατερίνα Χατζηζήση
Σάββατο 27-12-14, «Τα καραβάκια των Χριστουγέννων»  (από το πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ) με την Βιβή Σκούρτη
Παρασκευή 2-1-15, «Τα δώρα του Δεκέμβρη» της Λ.Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, με την Παρασκευή Σκούρτη και Μιρέλα Ζωγράφου
Σάββατο 3-1-14, Χριστουγεννιάτικη ταινία κατάλληλη από 12 ετών  
Χρόνια πολλά

Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας  και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας  Δήμου Ερμιονίδας                                                                                               
Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» τηλ.2754 0 32416
www.dbe.gr