Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Επιστολή προς τους αρμόδιους για την ανάγκη λήψης μέτρων λόγω του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού των αγριόχοιρων.

 

«Ζαμπέτα»: Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ των Ελισάβετ και Σοφίας Σφυρή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 Προλάβαμε να το δούμε. Προλάβαμε να συγκινηθούμε. Προλάβαμε να προβληματιστούμε. Στο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ των αδερφών Σφυρή, οι σκηνοθέτριες, δύο νεαρά κορίτσια, ακολουθούν την γιαγιά τους σε μία μέρα της. Η κάμερά τους την κρυφακούει καθώς μιλάει στο τηλέφωνο. Την κρυφοκοιτάζει καθώς εκείνη βλέπει τηλεόραση. Όπως όταν ήταν παιδιά, και παρατηρούσαν με περιέργεια τις δυναμικές γυναίκες της ζωής τους. Τώρα μεγάλωσαν. Μπορούν πια να τη ρωτήσουν.

Περισσότερα: www.athensvoice.gr

Αφιέρωμα «Στα 700 χρόνια του Δάντη»


Τιμώντας τα 700 χρόνια από τον θάνατο του «Ομήρου της Χριστιανοσύνης» Δάντη Αλιγκέρι (Dante Alighieri), ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εσπερίδα για τον σπουδαίο αυτόν Ευρωπαίο πνευματικό άνθρωπο.

Συμμετέχοντες

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με ομιλία: 

  • Ιωάννης Τσόλκας, Καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ (Ο πολιτικός Δάντης και η "πολιτική" Κωμωδία)

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Ερμιονίδας: Τοποθέτηση για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα

Κρανίδι, 25/06/2021

Ανακοίνωση

Έπειτα από ανυπόστατα δημοσιεύματα γνωστών λασπολόγων, όπου μόνο τους μέλημα αποτελεί η δυσφήμιση και η συκοφάντηση του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, τοποθετούμαστε δημόσια και ξεκάθαρα όπως πάντα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή στρεβλών συμπερασμάτων.

 Οι δαπάνες για τους πληρεξούσιους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις του Δήμου και την εκπροσώπηση αυτού, είναι αναγκαίες αφού, η πρόσληψη ειδικού Νομικού επιστημονικού συνεργάτη, δεν καλύπτει τέτοιες ανάγκες γιατί δεν έχει από το Νόμο δικαίωμα εκπροσώπησης του Δήμου σε Δικαστήρια. Επίσης, παρά το γεγονός ότι στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου υπάρχει θέση Νομικού αυτή δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, μέσω των κρατικών ενεργειών (ΑΣΕΠ) που προβλέπει ο νόμος.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ευχαριστήριο


Eυχαριστουμε ολους σας απο καρδιας, για την θερμη συμμετοχη σας με καθε τροπο στην απωλεια της αγαπημενης μας ΑΝΘΟΥΛΑΣ.

Η αδελφη της : Ηρω Οι κορες: Χριστιανα & Λουκα Τα εγγονια: Σαμ, Φανης, Φοιβη.

Παρακαταθήκη


 ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ:

" εκτος απο την καθημερινη ζωη ,που ζουμε, υπαρχει και μια αλλη ,παραλληλη: αυτη της εμπνευσης και του ονειρου!"

αυτο σκεφτομουνα & ενιωθα, οταν αποχαιρετησα την μαμα μου!

     Μπαινοντας στο αυτοκινητο ,για την επιστροφη απο τον γεννεθλειο τοπο, ενας αγνωστος απο την  αλλη πλευρα του δρομου , μες στο καταμεσημερο  μου φωναξε: "Την ευχη της μαμας να εχεις κοριτσι μου!!" ..................

Χριστίνα Δουρούκου 

Ερμηνείες στην Ερμιονίδα Πρόγραμμα Φεστιβάλ


 O Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνει το κοινό του ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι στην Ερμιονίδα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟ.ΣΥ.EΡ

 


Κρανίδι 24/06/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΤΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ 1: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ – ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ;

 

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου μας με τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, για την απόδοση του ειδικού τέλους ΑΠΕ υπέρ των οικιακών καταναλωτών των Κοινοτήτων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας. Δεσμεύτηκε η αρμόδια Διεύθυνση Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα η αποπληρωμή του τέλους στους δικαιούχους καταναλωτές. Δυστυχώς έχουν περάσει 3 μήνες και οι καταναλωτές ακόμη περιμένουν … Μείναμε στις υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις τους δεν πήραν τον δρόμο της άμεσης υλοποίησης. Αξίζει το θέμα να ξαναέρθει στην επιφάνεια, να ξαναέρθει στην επικαιρότητα και η Διεύθυνση Ενέργειας να τηρήσει τα προβλεπόμενα σύμφωνα με όσα ανέφερε στην επιστολή της προς τον Δήμο Ερμιονίδας από τις 13/04/2021.

Οι καταναλωτές εύλογα διαμαρτύρονται για την μεγάλη καθυστέρηση, που είναι μία καθυστέρηση ετών. Το ανταποδοτικό τέλος για να έχει μέγιστη χρησιμότητα απαιτείται να ανταποδίδεται σε επαναλαμβανόμενα τακτικά διαστήματα για να έχει λειτουργικότητα πρέπει να καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις των Υπουργικών Απαφάσεων. Φτάνουν πλέον οι μεγάλες καθυστερήσεις που ακυρώνουν την σημασία αυτού του ανταποδοτικού τέλους. 

 

ΣΧΟΛΙΟ 2: Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΏΝ ΔΡΟΜΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Βασίλης Γκάτσος : Είμαστε εδώ μέσα και μεις της Ερμιονίδας;;;

 "Μεγάλα αρδευτικά έργα 


Το πρώτο έργο που θα γίνει με ΣΔΙΤ αφορά επενδύσεις για την κατασκευή 18 αρδευτικών δικτύων, μαζί με τα συνοδευτικά έργα (κατασκευή και εκσυγχρονισμός φραγμάτων, αρδευτικών δικτύων, δεξαμενών κ.ά). Ο στόχος είναι να αυξηθούν οι αρδευόμενες εκτάσεις και κατά συνέπεια η αγροτική παραγωγή με παράλληλη έξυπνη διαχείριση των υδατικών πόρων και την εξοικονόμηση των διαθέσιμων υδατικών αποθεμάτων. Στόχος των έργων που θα φτάσουν σε σύνολο προϋπολογισμού τα 750 εκατ. ευρώ είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτοδιατροφικού τομέα, η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και η δημιουργία θέσεων εργασίας στη διάρκεια της κατασκευής και στη συνέχεια συντήρησης των έργων. Οι συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί ως το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και το τέλος του 2025."

Υπό ερημοποίηση περιοχές, όπως είναι η Ερμιόνιδα, πρέπει να είναι ΠΡΩΤΕΣ σε τέτοια ΣΔΙΤ έργα. Είναι;;;;
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχός μας έχουν τον πρώτο λόγο. Ας τον ακούσουμε.

Βασίλης Γκάτσος

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Άννα και Λίνος Μπενάκης: Συλλυπητήρια επιστολή


Για την αποδημία της αξέχαστης Ανθούλας Δουρούκου-Λαζαρίδου


Εκφράζουμε την βαθειά θλίψη μας για την απώλεια μιας πολύ αγαπητής φίλης μας, καθώς και τα συλλυπητήριά μας προς την επίσης πολύ αγαπητή μας αδελφή της Ηρώ και τα παιδιά της Χριστιάνα και Λούκα.


Έφυγε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα του τόπου μας, που ξεχώρισε για την καλλιτεχνική της δημιουργία, για το εξαίρετο ήθος της, για την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα για την προσφορά της στην Ερμιόνη. 


Η άσβεστη μνήμη της ας εμπνέει όλους μας.
Άννα και Λίνος Μπενάκης


Βασίλης Γκάτσος Μαστίχα Χίου, Χυμοί Χίου: Ένα παράδειγμα και για τον τόπο μας.


Αν στην Ερμιονίδα περιμένουμε ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα βασισμένοι στη αρχή "ο καθένας μόνος του και με ό,τι έμαθε απ' τον παππού του", είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Δεν έχουμε καμία τύχη στην Ελληνική και ξένη αγορά. Και άφθονο φθηνό νερό να μας φέρουν, μια .... τρύπα στο νερό θα κάνει ...... ο καθένας μόνος του.
Οι παρά κάτω πληροφορίες είναι από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο (ΟΤ). Πριν αρκετά χρόνια η καλλιέργεια Μαστίχας Χίου βρισκόταν σε παρακμή, αν και ήταν παγκοσμίως μοναδικό προϊόν και πασίγνωστο. Ισχυρότατο Brand Name, ΠΟΠ, κ.λ.π., αλλά αυτά δεν αρκούν. Έχει όμως πλέον πάρει τη θέση που της αξίζει. Το πώς, διαβάστε το παρακάτω, και νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.
(Η MEDITERRA Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και ιδρύθηκε το 2002. Η εταιρεία σχεδιάστηκε ως το βασικό εργαλείο marketing και προβολής της Χιώτικης μαστίχας, ενώ έχει καταγραφεί ως ένα από τα πλέον γνωστά success story στην Ελληνική αγορά. Από το 2008 είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σκοπός της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, παραγωγή και εμπορία προϊόντων μαστίχας ενώ η πιο γνωστή δραστηριότητά της είναι η δημιουργία καταστημάτων mastihashop.)"Είναι αξιοσημείωτο ότι στη μετοχική σύνθεση της «Mediterra» το 53,23% έχει η Ένωση

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος»επιθυμεί να εκφράσει και δημοσίως, τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας, στο μέλος του Συνδέσμου μας, ορθοπεδικό γιατρό Σταμάτη ΙωΤσαμαδό.

Ο Σταμάτης, μετά από ένα εξαντλητικό εξεταστικό διήμερο,ενεγράφη από το Διοικητικό Συμβούλιο Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου (RCSI), στα μέλη του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (FRCS) της Αγγλίας και της Ιρλανδίας.

Ο Σταμάτης, μετά από την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή, πήρε ειδικότητα ευρωπαίου ορθοπεδικού (FEBOT) στο Λονδίνο, όπου και κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνιαεργαζόμενος ως senior κλινικός ορθοπεδικός, στο Royal FreeHospital στο Hampstead

Στον αγαπητό μας Σταμάτη, εκτός από τα θερμά μας συγχαρητήρια, μεταφέρουμε την ευχή όλων μας να προοδεύειπάντα υγιής και ευτυχισμένος, τόσο στον ιδιαίτερα δύσκολο τομέα της ειδικότητάς του, όσο και στην προσωπική του ζωή!

 

Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου

Χρήστος Δρούζας : Η Ταινία μας "Mordgesicht" (Murderface) είναι υποψήφια για το βραβείο του κοινού στο κρατικό φεστιβάλ της Γερμανίας

 


Η Ταινία μας "Mordgesicht" (Murderface), που εντελώς τυχαία έχει θέμα την γυναικοκτονία, την οποία κάναμε με τον σκηνοθέτη Leander Behal είναι υποψήφια για το βραβείο του κοινού στο κρατικό φεστιβάλ της Γερμανίας
Την ταινία μας μπορείτε να δείτε στο:
https://vimeo.com/559018615

Ζητάμε την στήριξή σας για τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μας στηρίξετε, μπείτε εδώ https://vote.bundesfestival.de/
και ακολουθήστε τις οδηγίες:

1. Επιλέξτε το "Mordgesicht" από το πρόγραμμα επιλέγοντας την καρδιά που έχει πάνω δεξιά στο εικονίδιο.
2. Στο τέλος της σελίδας δώστε το email σας.
3. Πατήστε "Abstimmen".
4. Για να επικυρώσετε την ψήφο σας, ανοίξτε το email που μόλις λάβατε και πατήστε το link!

Ευχαριστούμε πολύ! Καμία γυναίκα μόνη, καμία γυναίκα απροστάτευτη!

Ο Απόλλων Γλύκας και ο Ηλίας Σιψάς σε μια έκθεση σπουδή πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας στη Φινλανδία

SYZYGY

‘‘Spatial cuts and merging orbits’’

Απόλλων Γλύκας / Ηλίας Σιψάς

Επιμέλεια: Ζωή Κάλφα & Sebastian Boulter

Nykyaika Gallery, Tampere, Finland

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2021
Η Nykyaika Gallery φιλοξενεί την έκθεση SYZYGY - Spatial cuts and merging orbits… μια διατομική έκθεση μεταξύ των καλλιτεχνών με έδρα την Αθήνα  Απόλλωνα Γλύκα και  Ηλία Σιψά,  σε συνεπιμέλεια της Ζωής Κάλφα και του  Sebastian Boulter.
​Σε ένα διάλογο μεταξύ φωτογραφίας και γλυπτικής.