Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα σε συγκέντρωση, 19:30, Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο




ΑΠΟ:  argolida epitropi <oxi.argolida@gmail.com>


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30!
ΟΧΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

            Την Κυριακή 5 Ιούλη ο λαός ψήφισε μαζικά ΟΧΙ στους εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών, ψήφισε μαζικά ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα. Παρά τη χυδαία τρομοκρατία των αστικών ΜΜΕ που ούρλιαζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ πως αν ψηφίσουμε ΟΧΙ δε θα έχουμε τρόφιμα και φάρμακα και θα γίνουμε Ζάμπια, παρά την εργοδοτική τρομοκρατία, παρά τις κλειστές τράπεζες, ο λαός του ΟΧΙ στάθηκε όρθιος και περήφανα πέταξε στα μούτρα των εκβιαστών όλους τούς εκβιασμούς τους. Αντιτάχθηκε αποφασιστικά στην τρόικα – ντόπια και ξένη – που υποστήριζε το ΝΑΙ και τη συνέχιση των βάρβαρων μνημονίων.
            Από τη Δευτέρα το πρωί όμως κιόλας φάνηκαν τα πρώτα σημάδια της προσπάθειας νόθευσης της εντολής αυτής. Ενδεικτική είναι η αποπομπή Βαρουφάκη κατ’ εντολή των δανειστών, όπως και η προσπάθεια του Τσίπρα να δώσει φιλί ζωής στα πολιτικά πτώματα των
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού συγκαλώντας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και δηλώνοντας σε πνεύμα εθνικής ομοψυχίας πως «το δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους». Ενδεικτικές είναι και οι διαβεβαιώσεις του προς τους δανειστές πως το ΟΧΙ ήταν στην πραγματικότητα «εντολή για βιώσιμη συμφωνία και όχι για ρήξη», όταν είναι σαφές ότι οι τοκογλύφοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για καμιά βιώσιμη συμφωνία αλλά για το τσάκισμα των εργαζομένων και των φτωχών.
            Την Παρασκευή η πορεία νόθευσης του ΟΧΙ κορυφώθηκε. Υπό την πίεση των συνεχών εκβιασμών από την εγχώρια και ξένη αστική αντίδραση, η κυβέρνηση κατέθεσε δική της μνημονιακή πρόταση στους δανειστές και την έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, όπου και υπερψηφίστηκε από ολόκληρο σχεδόν το κυβερνητικό σχήμα μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Λίγα μόνο 24ωρα μετά τη συντριπτική απόρριψη των μνημονίων από το λαό! Το νέο αυτό μνημόνιο περιελάμβανε γύρω στα 12-13 δις μέτρα. Πέρα από την επαναβεβαίωση όλου του υπάρχοντος μνημονιακού πλαισίου, περιελάμβανε και αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης (στα περισσότερα τρόφιμα και τις μεταφορές), αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης για τους αγρότες με αποκλιμάκωση της επιδότησης πετρελαίου, συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ενώ βεβαίως ο ΕΝΦΙΑ διατηρούνταν όπως ήταν. Το μόνο που κατάφερε η ενδοτική στάση της κυβέρνησης ήταν να αποθρασύνει κι άλλο την αστική αντίδραση: το Σάββατο στο Γιούρογκρουπ οι «εταίροι» ζητούσαν περισσότερες δεσμεύσεις για το εργασιακό, την απελευθέρωση της αγοράς επαγγελμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και άμεση ψήφιση μνημονιακών νομοσχεδίων ως προαπαιτούμενα για συμφωνία.
            Η πορεία της κυβέρνησης βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντίθεση με τη βούληση του λαού του ΟΧΙ να απαλλαγεί από τα μνημόνια. Πρόκειται για πραξικόπημα ενάντια στη λαϊκή βούληση και δεν πρέπει να περάσει σε καμία περίπτωση. Ο κόσμος που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στα μνημόνια, που κατέκλυσε κατά χιλιάδες την πλατεία Συντάγματος στις 3 Ιούλη, που ψήφισε αγωνιστικό ΟΧΙ κόντρα σε θεούς και δαίμονες δε θα πάει σπίτι του εύκολα ούτε θα αποδεχτεί στωικά τη συνέχιση της καταστροφής της ζωής του. Ας το καταλάβουν όλοι καλά αυτό. Κανένα νέο μνημόνιο δε θα γίνει δεκτό.
            Όλοι στους δρόμους! Να υπερασπίσουμε τη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού ενάντια σε όλους όσους θέλουν να την ακυρώσουν!