Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«λαθρέμποροι» ανακυκλώσιμων

Αυτή την εικόνα συναντάς σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας καθημερινά.

Στην «καινούργια μάστιγα» που καταπατά κάθε νόμο, αλλά και την κοινή λογική αναφέρεται με ερώτησή της προς τους υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο, Παπουτσή και Γιαννίτση, η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή.
Σύμφωνα με τη βουλευτή, είναι απαράδεκτο οι Ασιατικής καταγωγής «λαθρέμποροι» να κλέβουν ανακυκλώσιμα και σκουπίδια από τους κάδους, σκουπίδια τα οποία εκμεταλλεύεται μια μαφία παράνομης ανακύκλωσης χαλκού και σιδήρου. Όπως φαίνεται, η κ. Πιπιλή έχει ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση, αφού, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή της αναφέρει ότι παρακολούθησε πολλάκις τους λαθρέμπορους, και τράβηξε και φωτογραφίες, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Ακολουθεί αυτούσια η ερώτηση της βουλευτού
«Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως δεν έχει περιέλθει σε γνώση σας, από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες, η καινούρια «μάστιγα»
καταπάτησης κάθε Νόμου, αλλά και κοινής λογικής, αν και η όλη απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί, υπό το φως του ήλιου, στην καρδιά της Αθήνας – και όχι μόνον!
Αναφέρομαι στο φαινόμενο να κυκλοφορούν πάνω στα πεζοδρόμια, μέσα στις λεωφόρους ταχείας και πυκνής κυκλοφορίας, ανάμεσα από πεζούς, αλλά και κινούμενα αυτοκίνητα, διάφοροι αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής με σιδερένια καροτσάκια, τύπου σούπερ μάρκετ, στα οποία μεταφέρουν ασύδοτοι επικίνδυνα, για τη σωματική ακεραιότητα και των ιδίων, αλλά και για όλους μας, φορτία.
Πρόκειται για μία μορφή κλοπής και παραεμπορίου, διότι τα άτομα αυτά καθοδηγούμενα από μαφίες παράνομης ανακύκλωσης χαλκού και σιδήρου, τα οποία τα έχω κατ’ επανάληψη παρακολουθήσει από δημοσιογραφική και φωτογραφική περιέργεια, κινούνται πάντα με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.
Το απαράδεκτο είναι ότι:
α) Κλέβουν από τους μπλε κάδους των Δήμων ό,τι ο ευαίσθητος οικολογικά πολίτης τοποθετεί π.χ αλουμίνια, μπουκάλια κτλ
β) Περνάνε φορτωμένοι, με την παράνομη και επικίνδυνη πραμάτεια τους, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, από το Υπουργείο Οικονομικών και κυρίως μπροστά από την Τροχαία, την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία. Και δεν τους ελέγχει κανείς.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Tι περιμένουμε για να σώσουμε αυτή τη ρημάδα την πόλη και το κέντρο της; Nα προκληθεί, που θα προκληθεί σίγουρα, ατύχημα π.χ. στη Βασιλίσσης Σοφίας και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να μας κράξει το σύμπαν;
2) Ούτε αυτού του είδους το παραεμπόριο και αυτού του είδους την κλοπή δεν μπορούμε πλέον να αποτρέψουμε;
Ελπίζω ότι δεν χρειάζεται να σας καταμετρήσω τη σειρά παρανομιών και παραβάσεων που συντελούνται.
Η ίδια στη περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου φωτογράφησα το «θέαμα» και σας το επισυνάπτω. Η ίδια εικόνα επικρατεί καθημερινά σε όλα τα σημεία της Αθήνας».