Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

O Απόλλωνας Γλύκας παρουσιάζει την εγκατάσταση ''Fountain'' στο 100% Hotel Show από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC

Tο 100% Hotel Show αποτελεί το πλέον ανατρεπτικό event για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού από όλους τους χώρους, αφού εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές λύσεις, δίνεται έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία αλλά και την Online εποχή στην οποία εισέρχεται ο Τουρισμός.
Στόχος του 100% Hotel Show δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τις νέες τάσεις, αλλά και να δώσει λύσεις στο φλέγον ζήτημα που είναι η διαδικτυακή παρουσία, το distribution, η ανάπτυξη πωλήσεων καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλύπτει πραγματικές ανάγκες των ξενοδόχων και των επαγγελματιών παροχής υψηλών υπηρεσιών στο τομέα του τουρισμού. Ένας τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Σ΄αυτή την  έκθεση, συμμετέχει ένας δικός μας ταλαντούχος νέος, ο Απόλλωνας Γλύκας με το έργο “Fountain” .
Το “Fountain” περιγράφει ο Απόλλωνας, ξεδιπλώνεται στο χώρο παρουσιάζοντας την προσομοίωση μιας δομημένης πόλης, με τη διάτρητη επιφάνειά του να επιτρέπει τη συνδιαλλαγή με το φως. Ύλη και φως συμβάλλουν από κοινού στη διαμόρφωση του τελικού οπτικού αποτελέσματος. Είναι χαρακτηριστικό, παράλληλα, ότι η σύνθεση διαπερνάται από μια εμφανή κίνηση με την κυριαρχία του υγρού στοιχείου, η οποία σε ένα συμβολικό επίπεδο παραπέμπει στη ροή του φωτός αλλά και στην αδιάλειπτη  κινητικότητα των ανθρώπων.
Παρά το μέγεθος του έργου η κατασκευή του είναι τέτοια ώστε να επιτρέπεται η πολυμορφικότητά του. Από αυτήν προκύπτουν πολλαπλές αφηγήσεις˙  σε οριζόντια θέαση –όπως κι εκτίθεται-  προεξάρχουν πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ ιδωμένο κάθετα, τα όρια μη-όντας πια σαφή διευρύνουν τα περιθώρια ερμηνείας.
Το ενιαίο υλικό, οι καθαρές γραμμές, η μονοχρωμία και η λεία επιφάνεια συμφωνούν με το πρόσταγμα της σύγχρονης αισθητικής, αυτό της καθαρότητας. Η αφαιρετικότητά του παραπέμπει στη λογική του design. Παρά την όποια παραστατικότητα της σύνθεσης, ο καλλιτέχνης αποφεύγει τη στερεοτυπική απόδοση, επιλέγοντας τη μονοχρωμία ώστε να αναδείξει περεταίρω πτυχές της επίδρασης του φωτός.

Δείτε και άλλες δημιουργίες του  εδώ

Καλή επιτυχία Απόλλωνα!!
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης