Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κατά την 1η Συνεδρίασή του στις 24-1-2014 όπου συζητήθηκε «το σχέδιο για την αναβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών» του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, εξέδωσε ομόφωνα  το κάτωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

1. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Υπολιμεναρχείου Ερμιόνης.

2. Δε δεχόμαστε πολιτικές μνημονίου στα πλαίσια μεταρρύθμισης, που να μη λαμβάνουν υπόψη τους την ασφάλεια και προστασία των δημοτών, τον έλεγχο και την αστυνόμευση της περιοχής.

3. Με τη δημιουργία του Υπολιμεναρχείου το 2004 αντιμετωπίστηκε κάθε παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, καθώς κι ο έλεγχος νομιμότητας κάθε αλιευτικής δραστηριότητας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει. (πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής και ιδιάζουσας μορφής, έλλειψη πλωτού σκάφους, μειωμένο προσωπικό).

4. Η συνεχιζόμενη και συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση στις πύλες εισόδου του δήμου μας από τη θάλασσα, δε συμβαδίζει με καμία αλλαγή μεταρρυθμιστικής πολιτικής, που θα υποβαθμίzει τις αρμοδιότητες του Υπολιμεναρχείου Ερμιόνης. Αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο υλικό και με πλωτό σκάφος, για να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ανάγκη σ` όλες τις καιρικές συνθήκες και καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.

5. Διαμαρτυρόμαστε έντονα σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και θα μας βρει αντίθετους κι απέναντι, εφόσον πραγματοποιηθεί το σχέδιο μεταρρύθμισης του ΥΕΝ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
                                                                             

                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ