Άλλοι  έχουν έτοιμες τις μακέτες από χρόνια και εμείς  συνεχίζουμε τις κοκορομαχίες, που ενισχύονται προεκλογικά..
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ:Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας

Ψαχνω τις αναρτησεις τις σχετικες με το Μετοχι και βρισκω την πρωτη τον Σεπτεμβρη του 2010 πριν απο τρισημιση  χρονια.

My beautiful pictureΜια απο τις φωτογραφιες που ειχα παρει τοτε στις 26 Νοεμβριου 2010 φιγουραρει σε διαφορες αναρτησεις χωρις να δηλωνεται η πηγη της.Καλα κανουν και την χρησιμοποιουν εφημεριδες ιστολογια και επιτροπες αγωνα αλλα ας δηλωνεται η πηγη.Ποιος ξερει μπορει καποιος να βρει και αλλα ενδιαφεροντα στο ιστολογιο μου σχετικα με το Μετοχι.Οπως αγοροπωλησιες γης  ,τρομοκρατικες ενεργειες εναντιον οικολογου ,μεγαλες ξενοδοχειακες μοναδες που επιθυμουν την επικοινωνια με την Υδρα χωρις την διαμεσολαβηση της Ερμιονιδας ,και πανω απ ολα την επιθυμια ενος τμηματος των Υδραιων πολιτικων να αποκτησουν επαφη με το κεντρο παρακαμπτωντας την Ερμιονιδα.Λαθος επιλογη κατα την γνωμη μου.Υδρα και Ερμιονιδα συνδεονται με ιστορια χρονων .Και δεν μπορει παρα να συνδεονται και σημερα οχι μονο οικονομικα και πολιτιστικα αλλα και στην διαχειριση των απορριμματων ,στην ευρεση νερου,ακομα και στην ενεργεια.                           
Μαζεψα λοιπον ολες τις προσφατες ανακοινωσεις και τις αναρτω για να υπαρχει συγκεντρωμενο το υλικο. Δεν δημοσιευω  μια ανακοινωση επιτροπης αγωνα γιατι ειναι ανωνυμη.Δεν σηκωνω ανωνυμες ανακοινωσεις παρ ολο που αλλα ιστολογια την εχουν αναρτησει και παρ ολο που συμφωνω με το περιεχομενο της.Πιστευω πως οποιοι συμπολιτες μιλανε δημοσια πρεπει να υπογραφουν τις δηλωσεις τους.
Πολυ περισσοτερο οταν οι συμπολιτες αυτοι συνασπιζωνται σε μια επιτροπη αγωνα. Ο αγωνας δεν ειναι ποτε ανωνυμος.Φερουμε την ευθυνη και το βαρος των πραξεων μας. Αλλιως υπαρχει ο κινδυνος να πεσουμε θυματα προβοκατσιας απο τα συμφεροντα και τις πολιτικες με τα οποια συγκρουομαστε .Ο καθενας μπορει να βγαλει μια ανακοινωση με την ιδια υπογραφη και να διεκδικησει την αυθεντικοτητα της.
Στα γραπτα λοιπον οσα υπαρχουν μεχρι σημερα
Αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου  317/2013 ΑΔΑ  ΒΛ1ΓΩΡΡ-16Η
Αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου  243/2013  ΑΔΑ  ΒΛ96ΩΡΡ-ΛΜΨ
Αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου 300/2011 ΑΔΑ  ΒΟΧΒΩΡΡ-ΗΞΧ
Της ΠΠΣΕ ,της ΡΚΕ-Σ,της ΝΕΔΥΠΕΡ.Οι υπολοιπες παραταξεις και φορεις δεν εχουν τοποθετηθει.
http://www.dimitriskamizis.blogspot.gr/2014/01/30112011.html

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ κ.ΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 30/11/2011 

Ο κ.Κοτρώνης είχε δεσμευτεί τότε ότι η επισκευή του μώλου στο Μετόχι θα είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ύδρας για τα έκτακτα περιστατικά και μάλιστα σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Μετά από αυτή την τοποθέτηση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας είχε ομόφωνα αποφασίσει να κάνει δεκτό το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.
Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του σε σχέση με το παρασκήνιο που ακολούθησε μέχρι σήμερα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Πέραν αυτού όμως ο Δήμος Ερμιονίδας, με κάθε νόμιμο μέσο, θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
Αναρτήθηκε από Δημήτρης Καμιζής στις Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2014
http://orangespotters.blogspot.gr/2014/02/blog-post_768.html#more
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
Δελτίο Τύπου
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
Για το σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις άστοχες ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας και την υπουργική απόφαση της υπαγωγής της λιμενικής υποδομής του Μετοχίου Ερμιονίδας (ΦΕΚ 131/Β/27-01-2014),στο Δημοτ. Λιμεν. Ταμείο Ύδρας και εν όψει της αυριανής συνεδρίασης,04/02/14, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας όπου είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η κίνηση μας καταθέτει την θέση της με σαφήνεια προς κάθε κατεύθυνση. Είναι λογικό δικαίωμα των κατοίκων κάθε νησιού να έχουν ασφαλή και σύντομη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα, τις απέναντι ακτές.
Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή, την υγεία, την διακίνηση αγαθών, πρόσληψη υπηρεσιών, κόστους ζωής, κλπ. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η ειλικρινής συνεργασία και των δύο πλευρών προς αμοιβαίο όφελος.
Είναι υποχρέωση και των δύο πλευρών η τήρηση των συμφωνημένων.
 Στην λειτουργία τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και της κεντρικής εξουσίας, οι αποφάσεις πρέπει να είναι υπέρ του δημόσιου του κοινού συμφέροντος.
Δυστυχώς όμως πολλές φορές , όπως στην περίπτωση αυτή, επικρατούν μικροπολιτικοί υπολογισμοί και η πίεση των «πελατειακών σχέσεων».
 Η πολιτική θεώρηση της Δημοτικής Αρχής της Ερμιονίδας ήταν κοντόφθαλμη, χωρίς ανάλυση των γύρω της τεκταινομένων, των αναγκών και δυνατοτήτων.
Ακόμη και της πολιτικής συγκυρίας. Κοιτώντας το δένδρο έχασε το δάσος. Υπήρξε από την πλευρά του δήμου μας φόβος διαφυγής(;) εσόδων χωρίς να εκτιμηθεί καθόλου η αντίθετη φορά εσόδων προς την Ερμιονίδα από προιόντα και υπηρεσίες.
Αυτά που εμείς έχουμε να προσφέρουμε ως Ερμιονίδα και το απέναντι νησί δεν έχει, παρά την παγκόσμια τουριστική φήμη του. Αρκεί να τ’ αναδείξουμε σωστά και να εργαστούμε με πρόγραμμα γι’ αυτό.
Για το θέμα όπως εξελίχθηκε μεγάλες είναι και οι γενικές πολιτικές ευθύνες των υπουργών που προχώρησαν στην ουσία σε φωτογραφική διάταξη εκμεταλλευ-όμενοι την στάση του δικού μας Δήμου.
Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους φίλους θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι ξεκομμένο από την γενική πολιτική της κεντρικής εξουσίας, ότι να μας νοιάζει μόνο το σπίτι μας(δηλ. ο Δήμος μας).
Το «σπίτι μας» δεν είναι μόνο του, λειτουργεί μαζί με πολλά άλλα σ’ ένα πλαίσιο πολιτικό και ένας νόμος ή μία υπουργική απόφαση αλλάζει τα δεδομένα , όπως τώρα.
 Οι υπουργικές αποφάσεις βέβαια αλλάζουνε με νέες, όπως και οι νόμοι με νέους νόμους.
Σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδας πρέπει να κάνει αυτοκριτική, ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει, να κάνει τώρα ότι δεν έκανε πρίν. Εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε και την λογική της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου(ΔΗΣΥΕΡ) όταν λέει «επειδή έγινε ΦΕΚ, δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί κιόλας».
 Πως δεν θα εφαρμοστεί; μήπως με τις υπουργικές γνωριμίες μας;
Έχουμε δει τις γνωριμίες και τους δύο υπουργούς από την Αργολίδα πόσα θέματα της Ερμιονίδας προώθησαν και έλυσαν.
 Για μας οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής σε όλο το πλέγμα της έκφρασης της είναι μεγάλες. Απεμπόλησε δικαιώματα, δικαιοδοσία και προοπτική και τώρα πασχίζει να προλάβει την μπάλα που τρέχει στον κατήφορο.
Ήταν αδράνεια; ήταν πολιτική κουτοπονηριά; φοβία πελατειακών σχέσεων ;όλα μαζί; Πάντως το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο.
 Σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι μονόδρομος η αλλαγή πλεύσης της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ερμιονίδας.
Να ζητήσει το αυτονόητο! Την ευθύνη και την δικαιοδοσία του χώρου.
Να γίνει με ευθύνη του η αναγκαία και μόνο προβλήτα για την ασφαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων του απέναντι νησιού, έτσι ώστε να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος του τι θα κατασκευασθεί, πάντα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Να έχει την διαχείριση, μέσω του Δ.Λ.Τ .Ερμιονίδας.
Αν δεν γίνει αυτό τώρα θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ως νέα Δημοτική Αρχή από 01-09-2014.
Η κίνηση μας ως Δημοτική Αρχή θα έχει ως πολιτική της πάντα την ωφέλεια της περιοχής μας μέσα από την συνεργασία με γειτονικές και δη έντονα τουριστικές περιοχές.
 Η εποχή μας θέλει άλλο πνεύμα στην Διοίκηση, διορατικό και αποτελεσματικό, αυτό θα φέρουμε στο Δήμο Ερμιονιδας.
Για την Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας Συμμετοχή
Ο επικεφαλής                                               H εκτελεστική γραμματεία
Κώστας Π. Λυμπερόπουλος
http://nediper.gr/?action=viewArticle&articleId=93
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ 
Μετόχι  
  Παρασκευή  31-01-2014
 Με  αφορμή   το  δημοσίευμα  της  ηλεκτρονικής  έκδοσης  της  Εφημερίδας  Ενημέρωση  Πελοποννήσου,  την  Τετάρτη  29-01-2014  και  τις  δηλώσεις  του  κ.  Σφυρή,  αρχηγού  της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης:  «  Επειδή  κάποιοι  πήραν  μια  απόφαση  και  εξέδωσαν ΦΕΚ,  πρέπει  αυτό  και  να  εφαρμοστεί;»  και  «Στην  πράξη,  άλλα  θα  γίνουν  και  ας  υπάρχει  το  σχετικό  ΦΕΚ»  για  το θέμα της προβλήτας στο Μετόχι η Νέα Δυναμική Πορεία έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Η υπαγωγή της υφιστάμενης  λιμενικής υποδομής (προβλήτας) στη θέση ΜετόχιΘερμησίας  στην  αρμοδιότητα  του  Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Ύδρας,  με απόφαση των Υπουργών  Εσωτερικών  και Ναυτιλίας και Αιγαίου  κ. Μιχελάκη  και  Βαρβιτσιώτη  αντίστοιχα,  στις  13-01-2014, η  οποία  δημοσιεύτηκε   την  Εφημερίδα της Κυβέρνησης  στις 27-01-2014, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».
Το  θέμα  έχει  προκύψει  εδώ  και  2,5  σχεδόν  χρόνια,  όταν  με  την  απόφαση  του  ΔΣ  του  Δήμου  Ερμιονίδας  με  αριθ.  300/30-11-2011  είχε  γίνει  δεκτό  ομόφωνα  το  αίτημα  του  Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Ύδρας για  επισκευή  και  μικρή  επέκταση  του Μώλου  στο Μετόχι  για  κοινωνικούς  λόγους,  χωρίς   βεβαίως  να αλλιωθεί το καθεστώς και τα χαρακτηριστικά της λιμενικής εγκατάστασης.
 Στη συνέχεια και για  μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε  αλληλογραφία  μεταξύ  των   Υπουργείων  Οικονομικών,  Ναυτιλίας  &  Αιγαίου και  της Κτηματικής  Υπηρεσίας με  το  Δήμο  Ερμιονίδας,  τη  Δημοτική  Κοινότητα  Ερμιόνης  και  το  Δημοτικό  Λιμενικό  Ταμείο  Ερμιονίδας, με  κύριο  θέμα τη  νομιμοποίηση  της υφιστάμενης εγκατάστασης και τη λήψη απόφασης από το αρμόδιο  όργανο  (Δ.  Λιμενικό  Ταμείο  Ερμιονίδας)  για  εξομοίωση  του  χώρου  με   χερσαία  ζώνη λιμένα, ώστε να έχει φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης όπως ορίζει ο νόμος. 
Εν τω μεταξύ ο νόμος  4150 /2013  έδωσε την δυνατότητα της υπαγωγής σε άλλο      Δημοτικό  Λιμενικό  Ταμείο, λιμενικών  εγκαταστάσεων  η  υποδομών που  δεν   έχουν φορέα διοίκησης μετά από γνώμη των οικείων  Δημοτικών Συμβουλίων.
Όμως, με τις αποφάσεις με αριθ.  90 και  112 του  2013 του ΔΛΤ Ερμιονίδας και   243/3-9-2013,  309Β/6-11-2013 και 317/6-11-2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Ερμιονίδας, το θέμα ουσιαστικά       παρέμεινε στάσιμο ενώ ταυτόχρονα ορίστηκαν δικηγόροι για την διασφάλιση των συμφερόντων του    Δήμου.
Στην  ανωτέρω  πορεία  το  Δ.Σ.  του  Δήμου  Ερμιονίδας  πήρε  σχεδόν  ομόφωνες  αποφάσεις,  οπότε  τόσο  η  συμπολίτευση  όσο  και  η  αξιωματική  αντιπολίτευση  φέρουν μεγάλη ευθύνη  για το τελικό αποτέλεσμα.
 Τελικά, η επιμονή της Δημοτικής μας  αρχής  να  μην προωθήσει τη διαδικασία  νομιμοποίησης  των  παράνομων  εγκαταστάσεων  είχε  ως  αποτέλεσμα  την  αφαίρεση του προβλήτα στο Μετόχι από τα διοικητικά όρια του Δήμου μας και  την ανάθεση της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του σε άλλο Δήμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο έως σήμερα σε όλη την Ελλάδα!
Τι  εννοεί  λοιπόν  ο  κ.  Σφυρής  όταν   ισχυρίζεται  ότι  «επειδή  κάποιοι  έβγαλαν  ΦΕΚ, πρέπει αυτό και να εφαρμοστεί;» ;!
Έχει κάποια ενημέρωση από την  Κυβέρνηση  για μια τέτοια εξέλιξη;
 Δηλαδή αφήσαμε την κατάσταση να πάει εκεί γιατί γνωρίζαμε ότι το ΦΕΚ δεν θα έχει   εφαρμογή;
Οι αντίστοιχες αποφάσεις για την Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, το υποκατάστημα του ΙΚΑ  και την υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων εφαρμόστηκαν ή όχι;
Πως διασφαλίζονται πλέον τα συμφέροντα του Δήμου;
Η ενασχόληση  με τα κοινά  έχει  ως αρχή  την προστασία των συμφερόντων του  Δήμου και μόνο. Η ενάσκηση των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής οφείλει να  μην  επηρεάζεται  από  μικροπολιτικές  που  οδηγούν  σε  φαινομενικά  «εύκολους»  αλλά αδιέξοδους δρόμους.
Εμείς,  η  Νέα  Δυναμική  Πορεία  Ερμιονίδας, εκφράζουμε  την  κατηγορηματική  μας αντίθεση στις ενέργειες ή παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής που  έφεραν το  παραπάνω αρνητικό αποτέλεσμα.
Ένα  αποτέλεσμα  που  σε  συνδυασμό  με  την έναρξη  του  έργου  βελτίωσης  του δρόμου Γαλατάς Όρια Νομού Αργολίδας (Μετόχι) της Περιφέρειας Αττικής,θα  βγάλει την Ερμιονίδα «εκτός τροχιάς» από τη διαδρομή των χιλιάδων ανθρώπων που επισκέπτονται την ’Υδρα κάθε χρόνο μέσω του  προβλήτα στο Μετόχι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ήδη παρακμάζουσα  οικονομία της περιοχής.
Η λιμενική  υποδομή στο Μετόχι έπρεπε αμέσως να ενταχθεί στην αρμοδιότητα   του  Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Ερμιονίδας, από  τη  στιγμή  που  μάλιστα    ψηφίστηκε  ο  προαναφερόμενος  νόμος  4150/2013  και  ήξεραν  όλοι  πόσο  καίγονται  οι  Υδραίοι  για  αυτόν   τον προβλήτα.  Το  Δ.Λ.Τ.  με  τη  σειρά  του,  ως φορέας διοίκησης πλέον, θα μπορούσε να προγραμματίσει την επισκευή  και  την  όποια  μικρή ή μεγαλύτερη επέκταση του μώλου προς διευκόλυνση των  κατοίκων  του  γειτονικού  νησιού  της  Ύδρας, χωρίς  την  αλλοίωση  του  προηγούμενου  καθεστώτος χρήσης του.
Τώρα  δυστυχώς,  το  μόνο  που  μένει  είναι  η  προσφυγή   στο   Συμβούλιο   της  Επικρατείας  κατά της απόφασης των δύο Υπουργών.
                                                                             Ο Επικεφαλής της
                                                                                   ΝΕΔΥΠΕΡ
                                                                             ΤΑΣΟΣ  ΤΟΚΑΣ