Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Kilada Hills»: Μεγάλη τουριστικη επένδυση 418 εκατομμύριων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας


Το δρόμο για την υλοποίηση με τη διαδικασία του fast track πήραν δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους. Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή τους σε καθεστώς Fast Track.
Οι δύο τουριστικές επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία του «Pravita Estate» και του «Kilada Hills».

Η στρατηγική επένδυση Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αναμένεται να αξιοποιήσει και θα αναδείξει ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και να αναβαθμίσει την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος. Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

Το θέρετρο Kilada Hills θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια ευρώ.