Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σχετικά με την καταγγελία μας για την «ιεροσυλία» στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ερμιόνης


Όπως έχουμε αναφέρει  μετά από την  καταγγελία και την αναφορά μας (εδώ) για την κατά την γνώμη μας « ιεροσυλία» στον ιστορικό ναό μας, ήρθαμε  σε επικοινωνία με την αρχαιολογία Ναυπλίου η οποία μας παρέπεμψε στην αρμόδια  Υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  στο Άργος και ο αρχαιολόγος κος Τσεκές ανέλαβε να μας ενημερώσει.
Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη μας διαβεβαίωσε από το 2009 που έγινε η ανάλογη αίτηση, υπογεγραμμένη από  πολιτικό μηχανικό ,  αρμόδιο  των εργασιών που γίνονται στον Ναό, και ότι οι εργασίες που έγιναν  και συνεχίζουν να γίνονται   είναι νόμιμες.

Επίσης μας ενημέρωσε  πως ο συμπολίτης μας κος Γεώργιος Νοταράς, είχε ήδη ξεκινήσει την δική του έρευνα για το ίδιο θέμα και είχε προσκαλέσει τον κο Τσεκέ στη σημερινή συνάντηση.
Στη συνάντηση μας αυτή σήμερα είχαν προσκαλεστεί και ήταν εκεί: Ο Παντελής Κολυμπάδης (αντιδήμαρχος),  ο κος  Ιωάννης  Κρητσωτάκη (πρόεδρος δημοτικής  κοινότητας Ερμιόνης) ο κος Γιάννης Σπετσιώτη (πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου) η κα  Ήρα Φραγκούλη – Βελλέ (πρόεδρος ΙΛΜΕ), ο Αντρέας Κρητικός .

Όλοι όσοι  βρεθήκαμε εκεί υποστηρίξαμε πως οι οποιεσδήποτε εγκεκριμένες μελέτες είναι άκυρες γιατί  δεν έχουν σεβαστεί την ιστορικότητα του χώρου.
Επίσης  συμφωνήσαμε να δρομολογηθούν  ενέργειες  που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αποκατάσταση του Ιερού μας Ναού .
Φύγαμε με την πεποίθηση  πως μεθοδευμένα και ήρεμα μπορούμε να τα καταφέρουμε και να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, όπως έχουμε υποχρέωση.

 Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης