Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''

Στο Τορόντο στις 5 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή ''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''







Στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται από την περασμένη Τρίτη το επίσημο trailer της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η οποία ως γνωστόν έχει επιλεχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του προσεχούς διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου).

Στο Τορόντο η ταινία του Γ. Σμαραγδή θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, ενώ περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου, θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Feelgood Entertainment.

Ενα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της αμερικανικής ηπείρου, το Φεστιβάλ του Τορόντο, όπως πάντα έτσι και εφέτος έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό πρόγραμμα, με τις τελευταίες ταινίες (εκτός άλλων) του Τέρενς Μάλικ («To the wonder»), του Ρόμπερτ Ρέντφορντ («The company you keep») αλλά και του Κώστα Γαβρά («Tο κεφάλαιο»).
Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής της ταινίας η οποία πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη, «ο "Θεός αγαπάει το χαβιάρι" αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Εχοντας ξεπεράσει άπειρες δυσκολίες εν τέλει ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα της μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας.»

Ο Γιάννης Σμαραγδής έχει καλές αναμνήσεις από το καναδέζικο φεστιβάλ. Το 1996, η ταινία του «Καβάφης» έκανε εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα και η υποδοχή της στέφθηκε με επιτυχία. Ακολούθησαν προβολές της σε παραπάνω από 50 διεθνή φεστιβάλ αλλά και η εμπορική της σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες και η Γαλλία όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 2008, η προτελευταία ταινία του σκηνοθέτη, ο «El Greco», συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld την κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.

Πηγή: akriviadis.gr