Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



ΚΡΑΝΙΔΙ 20/12/2018
Τα κολωνάκια δρόμου στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες.
Την Τετάρτη 19/12/2018, ο Δήμος Ερμιονίδας τοποθέτησε 12 πορτοκαλί βιδωτά κολωνάκια απαγόρευσης παρκαρίσματος επί του κεντρικού δρόμου της Πάνω Πλατείας Κρανιδίου, μπροστά από το άγαλμα του Γιάννου Κρανιδιώτη.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, δέχθηκα πλήθος διαμαρτυριών από κατοίκους του Κρανιδίου και μετά από επιτόπια αυτοψία διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, πέρα από το απαράδεκτο αισθητικό αποτέλεσμα που έχει, δεν προσφέρει καμία χρησιμότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων, το αντίθετο μάλιστα πετυχαίνει, αφού στενεύει κατά ενάμιση περίπου μέτρο τον κεντρικό δρόμο της Πάνω Πλατείας Κρανιδίου.
Έτσι δυσχεραίνεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.
Δεδομένου ότι η αυθαίρετη τοποθέτηση εμποδίων σε δημόσιο δρόμο χωρίς άδεια είναι ποινικό αδίκημα, ερωτώ δημοσίως τον κ. Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον καλώ να μου απαντήσει άμεσα, εάν για το εν λόγω έργο:
1.     Υπάρχει η απαραίτητη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας;

2.     Υπάρχει η απαραίτητη Απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου;
3.     Υπάρχει η απαραίτητη Μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας;
4.     Υπάρχει η απαραίτητη εγκεκριμένη Μελέτη Κυκλοφοριακής Ρύθμισης;
5.     Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες;
6.     Έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος;
Αναμφισβήτητα το Κρανίδι πάσχει κυκλοφοριακά και ιδιαίτερα στον κεντρικό οδικό άξονά του. Αυτό το πρόβλημα όμως πρέπει να επιλυθεί συνολικά και όχι στην τύχη και αποσπασματικά, με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές μελέτες και ρυθμίσεις, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες.
Οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη ενέργεια μόνο κακό μπορεί να επιφέρει και όχι να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας