Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα στο Κρανίδι!! Μία εικόνα....χίλιες λέξεις!!!

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Κρανιδίου είναι κάτι που εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρεί όλους εμάς τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες μας.
Η επάνω Πλατεία του Κρανιδίου χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προχειρότητες, χρειάζεται ομαδική δουλεία και συλλογική προσπάθεια για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με σπασμωδικές κινήσεις, που ίσως δεν πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, παρά αποσκοπούν μόνο στην ψηφοθηρία, το πρόβλημα δεν λύνεται αντίθετα διογκώνεται.


Όλοι μας καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο πραγματοποιείται αυτή η απόφαση τώρα.

  Το Κρανίδι είναι ξεχασμένο πέντε χρόνια, οι δρόμοι και το κυκλοφοριακό είναι στην χειρότερη κατάσταση που υπήρξαν ποτέ, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα καθημερινά προβλήματα που η Δημοτική αρχή έχει απαξιώσει πλήρως. Θα σταθώ όμως ιδιαίτερα σε αυτά τα αντιαισθητικά κολονάκια, που παραπέμπουν σε εθνική οδό,  που έστησαν παραμονές Χριστουγέννων προκαλώντας το αδιαχώρητο στο Κρανίδι, και λέω το αδιαχώρητο διότι εκτός της κυκλοφορίας, προκλήθηκαν και εντάσεις, αφαιρέθηκαν πινακίδες και γενικά ο κόσμος αυτές τις άγιες ημέρες αναστατώθηκε με αυτή την απόφαση.

  Ας σοβαρευτούν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ας τρέξουν οργανωμένα τουλάχιστον, τώρα στην εκπνοή της θητείας τους και ας δώσουν λύσεις, αν προλαβαίνουν, που θα στέκουν νομικά, πρακτικά και αισθητικά.
Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, «μια εικόνα, χίλιες λέξεις».
Ελένη Σιάνα-Γκαμίλη
Δημοτική Σύμβουλος
Δυνατής Ερμιονίδας