Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΑΓΡΕΣ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, τις τελευταίες ημέρες ακούω ξανά και ξανά τις μαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., πράγματι συμμετείχα στην ψηφοφορία. Η νομοθεσία λέει, ότι σε περίπτωση που ο μειοδότης των προσφορών που ανακοινώθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. είναι γονιός ή αδελφός, πρέπει το μέλος να απέχει από την ψηφοφορία δηλώνοντας κώλυμα. Αυτό δεν το ήξερα και για αυτή μου την άγνοια νόμου, η ποινή είναι αναπόφευκτη.

Με τις γνώσεις μου και με την προσωπική μου εργασία έδωσα λύση σχεδόν σε όλα τα προβλήματα της ύδρευσης  που υπήρχαν ανά Κοινότητα του Δήμου μας με αισθητά αποτελέσματα στον δημότη, και εκτέθηκα για ένα «ΠΑΡΩΝ», που έπρεπε να δηλώσω σε ένα συμβούλιο.


Για την άγνοιά μου αυτή είχε ρίξει κάτι υπονοούμενα ο καθηγητής κ. Γιάννης Δημαράκης (Γιαννούλης) πριν τα παρατήσει, λέγοντάς μου με αυτό το ειρωνικό υφάκι που έχει: «Καλά ρε, ψηφίζεις τα αδέλφια σου, χα, χα, χα!» και του απαντούσα εγώ ο απονήρευτος «Και γιατί να μην τους ψηφήσω; Δεν κατάλαβα!». Που να φανταζόμουν τι θα ακολουθήσει. Θα μπορούσε κάλλιστα, αυτός ο επιτυχημένος καθηγητής, που υποτίθεται προστατεύει τους μαθητές του, αφού μαθητής του υπήρξα και εγώ, εφόσον αποδεδειγμένα το είχε αντιληφθεί και ήταν και αντιδήμαρχος, να μου έλεγε το λάθος μου χωρίς να με ειρωνεύεται, και το τι έπρεπε να κάνω, αφού γνώριζε τον νόμο. Αυτός προτίμησε να το πει από δω και από εκεί και ενώ γνώριζε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ποινή.

Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζει επίσης ότι με αυτήν μου την ποινή δεν θα μπορώ να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για αυτό άλλωστε και η καταγγελία έγινε λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 και όχι πριν δύο χρόνια που είχε παρθεί η απόφαση.

Για τις αποφάσεις που ψήφισα και δεν δήλωσα κώλυμα αποδεικνύεται ότι δεν ήξερα το νόμο, αφού και να δήλωνα κώλυμα πάλι πέρναγαν οι αποφάσεις με την πλειοψηφία των παρόντων. Άρα γιατί να πάρω το ρίσκο, γνωρίζοντας δε ότι πλέον ο καθένας μπορεί να βρει τα πάντα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

Ο κ. Λάμπρου τη δουλειά του κάνει. Άλλωστε έχει σπουδάσει για αυτό. Ξεχνάει όμως ότι την εταιρεία που φωτογραφίζει δημόσια ο ίδιος, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και εν ώρα δημοτικού συμβουλίου ως πρόεδρος τότε και με μισθό (σχεδόν ίσο με των δικό μου), την είχε ευχαριστήσει  παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Καμιζή για την προσφορά στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. τριών τόνων ασβέστη και 5 υπαλλήλων της για να συμμορφώσουν το βιολογικό Κρανιδίου, μετά από πρότασή μου και αφού το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.ΑΕΡ. κινδύνευε από μεγάλα πρόστιμα και εγώ φυσικά ως μέλος προτεινόμενο από τον Δήμαρχο.

Για τις αναθέσεις στην εταιρεία των αδελφών μου, που από ότι αποδεικνύεται για αυτούς γίνεται όλος ο καυγάς, έχω να δηλώσω τα εξής:

Οι  περισσότερες αναθέσεις είναι για να μπορεί να εργάζεται μόνιμα εξωτερικό συνεργείο (υδραυλικός και εργάτης) στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με όχημα και εργαλεία, 365 ημέρες το χρόνο, αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι ήταν και είναι μονίμως σε άδεια, τα δίκτυα και οι δεξαμενές ήταν σε πλήρη διάλυση και για να φτάσει το καλύτερης ποιότητας νερό του Καράμπελα στις δεξαμενές της Αγίας Άννας. Μάρτυρες για όλα τα παραπάνω όλοι οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Οι υπόλοιπες αναθέσεις του ιδίου αντικειμένου είναι πολύ λιγότερες από αυτές που έχουν ανατεθεί μετά την αποχώρησή τους από την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και αφού η κατάσταση είχε συμμορφωθεί, σε άλλες γνωστές εταιρείες της περιοχής μας του ιδίου αντικειμένου.  Σημειωτέων δε ότι ο προϋπολογισμός της εταιρείας των αδελφών μου είναι υπερδιπλάσιος του προϋπολογισμού της  Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Για τον μισθό μου, τον οποίο φωτογραφίζετε ξανά και ξανά, ο οποίος είναι σχεδόν ο μισός από του αντιδημάρχου, έχω τοποθετηθεί και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μου, όπου είχα δηλώσει ότι για τέτοιες βαριές εργασίες και με τέτοια ωράρια και ευθύνες δεν εργάζομαι αμισθί, από την στιγμή που κανένας μόνιμος υπάλληλος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, με αφορμή όλα τα παραπάνω θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια εκτός από τα αδέλφια μου και όλους τους υπόλοιπους φίλους αυτού του τόπου που έβαλαν πλάτη να συμμορφωθεί ο Δήμος μας, από αυτή την κακιά εικόνα που είχε περιέλθει με τα σκουπίδια στους δρόμους, τα νερά να τρέχουν παντού και τους υπαλλήλους σε πλήρη σύγχυση. Αδύνατον να είχαμε συμμορφωθεί χωρίς την άμεση βοήθεια των «μεγάλων δυνάμεων» με το λιγότερο κόστος για τον Δήμο μας.

Τέλος, ζητώ συγγνώμη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., που ήταν παρόντες στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, για την ταλαιπωρία που θα ακολουθήσει μετά την καταγγελία που έχει κατατεθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όλες οι παραλαβές για όλες τις προμήθειες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. από τα έργα μέχρι την αγορά ενός μολυβιού, γίνονται από τους μόνιμους υπαλλήλους της επιχείρησης!