Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η παρουσίαση των γεγονότων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827 (Ερμιόνη – Τροιζήνα) και της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης 1829 (Άργος) από το Cosmote History.

 





Η παρουσίαση των γεγονότων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827 (Ερμιόνη – Τροιζήνα) και της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης 1829 (Άργος) από το Cosmote History


 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Παρακολουθήστε αυτή την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 9μ.μ, στο Cosmote History, στο μεγάλο αφιέρωμα του μήνα,  το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς: «Οι Συνελεύσεις και τα Συντάγματα του Αγώνα» με τίτλο: «Η Γ΄ & Δ΄ Εθνοσυνέλευση - Το Σύνταγμα της Τροιζήνας»  

      Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί δωρεάν στο κοινό, σε παράλληλη προβολή, από το κανάλι της Cosmote στο YouTube, στο σύνδεσμο: https://youtube.com/playlist?list=PLnxyoMVDsfQb2Bkn5_lMJlgbiBGnBVxeu

 

ΣΥΝΟΨΗ

  Το 1827, καθώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι εμφύλιοι συνεχίζονταν, και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονταν σε κρίσιμο σημείο, συγκλήθηκε νέα Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη και στη συνέχεια στην Τροιζήνα.  Η Γ' Εθνοσυνέλευση ψήφισε καινούργιο Σύνταγμα, δημοκρατικότερο από τα προηγούμενα και όρισε το Ναύπλιο πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχθηκε Κυβερνήτης της Ελλάδας, ενώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τουρκοαιγυπτιακών στρατευμάτων ορίστηκαν αρχηγοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων οι Άγγλοι αξιωματικοί σερ Ρίτσαρντ Τσωρτς στην ξηρά και ο λόρδος Τόμας Κόχραν στη θάλασσα.

 

      Η Δ΄ Εθνοσυνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο θέατρο του Άργους από τις 11 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου του 1829. Ενέκρινε και ψήφισε το Πολιτικό Σύνταγμα. Στην Εθνοσυνέλευση συμμετείχαν 236 πληρεξούσιοι από όλη την Ελλάδα, για πρώτη φορά εκλεγμένοι από άμεση ψηφοφορία. Σε αυτήν εγκρίθηκε η πολιτική του  Ιωάννη Καποδίστρια, συστάθηκε  Γερουσία  με 27 γερουσιαστές, και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του κράτους.  

 

Συμμετέχουν οι Καθηγητές:

Γεώργιος Κοντογιώργης, Πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Θεωρίας Θεσμών στο τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α

Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α

Τίνα Αντωνοπούλου, Φιλόλογος-Ιστορικός

Τους βασικούς ρόλους, ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης  και Νίκος Παντελίδης, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου «Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας»(Αιγίου),τα μέλη του Συλλόγου Γουριάς «Φίλοι της Παράδοσης»,  και τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «Οι Σταυραετοί των Αγράφων».

Παραγωγή: Cosmote TV Σταμάτης Τσαρουχάς

Σενάριο-Σκηνοθεσία:  Σταμάτης Τσαρουχάς.

Παρουσίαση: Ρένος Χαραλαμπίδης

Αφήγηση: Νίκος Παντελίδης

Διεύθυνση ΦωτογραφίαςAndriy Kolosivsky-Δημήτρης Μαυροφοράκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά-Σταμάτης Τσαρουχάς

 Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Τσιαμούλης

Μοντάζ-Μιξάζ: Μάνος Βουμβουνίδης

 Επεξεργασία εικόνας –ήχου: RGB Studios

Link Τρέιλερ 4ου Επεισοδίου:  https://youtu.be/b7DBiIExC7E

Link Τρέιλερ γενικό :  https://youtu.be/uQH37tEC9fU