Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: Η ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ



Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021


Η  Εθνική  Επέτειος  της 25ης Μαρτίου, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων. Φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας  παίρνει ξεχωριστό χαρακτήρα αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το  μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο και ισχυρό ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση  με την πανδημία και την οικονομική κρίση.

 Τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση βρίσκουν την Ερμιονίδα μας να έχει διανύσει μια  μεγάλη  διαδρομή, με ανθρώπους που έδωσαν το στίγμα τους στην εποχή τους, στα γράμματα, στην πολιτική  και τις τέχνες. 

Είμαστε περήφανοι γιατί μέσω των  αγωνιστών  της  Επανάστασης του 1821 από την επαρχία μας,  προεξεχόντως του  Παπαρσένη και των  Μητσαίων, των σημαντικών εκπροσώπων  στην πολιτική   όπως ο Μίλησης,  ο Μάλλωσης , ο Ρέπουλης,κ,α., των  σημαντικών ιεραρχών της εκκλησίας μας,  των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών  και μέχρι τους σημερινούς  συνεχιστές σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και  πολιτιστικής ζωής στην Ερμιονίδα, η ιδιαίτερη πατρίδα μας έδωσε  και δίνει πολλά στην δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

Σήμερα αυτή η  λαμπρή Επέτειος των 200 ετών, μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να στρέψουμε το βλέμμα μας στο Μέλλον.

Να εμπνευστούμε από την Ιστορία και την πορεία μας, για να οραματιστούμε το Αύριο και να προετοιμαστούμε για τη νέα εποχή που έρχεται.

Εμείς,  όλοι μαζί, θα βρούμε τον τρόπο για να συνομιλήσει η ιστορία μας με τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της   εποχής.

Αντλούμε δύναμη και θάρρος από το  μεγαλείο της ψυχής  των   Αγωνιστών του 21 και   με τη  δύναμη της Παναγίας εκφράζουμε τον πατριωτισμό  μας  με εθνική ομοψυχία ενδυναμώνοντας την  κοινωνική  συνοχή.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής  μένουμε σπίτι  και ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τάσος  Τόκας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ