Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Τελικά Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Τελικά Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Βεβαίως γεννιέσαι όταν οι βιολογικοί γονείς σου είναι Έλληνες, αλλά βεβαιώνοντας τον Ισοκράτη και γίνεσαι, όταν λαμβάνεις την Ελληνική παιδεία.

            Επειδή ο αθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού και αποτελεί μια διαρκή διαδικασία συνεχούς παιδείας και εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα έγιναν εμφανώς ορατά. Στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών, διακρίθηκαν πολλά παιδιά προερχόμενα κυρίως από γονείς με καταγωγή από την Αλβανία, τη Νιγηρία, Γεωργία, Μολδαβία.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, όσα από τα παιδιά σημείωσαν πρώτες νίκες στις συνεντεύξεις που έδωσαν στους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι είναι Έλληνες και θεωρούν μεγίστη τιμή να φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο.

            Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στην ομάδα σκυταλοδρομίας των νεανίδων 4Χ100 του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, δηλαδή του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, οι τρεις από τις τέσσερεις αθλήτριες έχουν καταγωγή από την Αφρική. Το ίδιο συνέβη και με αθλήτριες που γεννήθηκαν στη Ρόδο και οι γονείς τους κατάγονται από την Αλβανία.

            Όλα αυτά τα παιδιά δεν θα είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν με τα χρώματα της σημαίας της χώρας που μεγάλωσαν, σπούδασαν, που μιλούν  τη γλώσσα της, εάν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δώσει το δικαίωμα στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας να αποκτούν την Ελληνική υπηκοότητα.

            Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται τα φωτισμένα μυαλά των Ελλήνων φιλοσόφων, που Έλληνα θεωρούν εκείνον που μεταλαμβάνει της Ελληνικής παιδείας.

Εκείνοι γνώριζαν την υπεροχή του Ελληνικού πνεύματος σε αντίθεση με κάποιους απογόνους τους, που όταν περνάει επάνω από τα κεφάλια τους -γιατί μόνο από επάνω και ποτέ μέσα στα κεφάλια τους- νομίζουν ότι είναι γλαρόνια.

                                                            Βιβή Σκούρτη