Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση έκδοσης ψηφιακών δίσκων (CD) απο τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

                  
Μπορεί η χορευτική περίοδος να ήταν φέτος δύσκολη και πρωτόγνωρη, μπορεί να μην μας βλέπετε φέτος να τρέχουμε για πρόβες και να ετοιμάζουμε εκδηλώσεις αλλά βρήκαμε τον τρόπο ΚΑΙ φέτος να έρθουμε κοντά σας και πιο συγκεκριμένα να μπούμε στα σπίτια σας ηχητικά, χορευτικά, τραγουδιστικά!

Το προετοιμάζαμε καιρό και ίσως κάτι να έχετε αντιληφθεί από τα δύο βίντεο που έχουμε μοιραστεί μαζί σας, στο Youtube (Ναυτικό & Κοκκινοφορεμένη)!!! 

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την διπλή έκδοση ψηφιακών δίσκων (CD) που μαζί με ένα 44σέλιδο ένθετο περιλαμβάνουν ερμιονιτίκους σκοπούς και φέρουν τον τίτλο: "Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες τραγουδισμένη σήμερα".
28 τραγούδια που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονταν καταγεγραμμένα στο βιβλίο με τίτλο: " Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης" φαίνεται πως περιμένουν τον ξέφρενο χορό, τα νιάτα και τη πνοή της ομάδας μας για να έρθουν, να διασωθούν, να αφήσουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, να ταξιδέψουν την πλάση στην ερμιονίτικη κουλτούρα! 

Σπουδαίοι αρωγοί σε όλο αυτό το εγχείρημα ήταν:•Η Βιβή Δημ. Σκούρτη & ο Γιάννης Σπετσιώτης που με τις καταγραφές τους μας έδειξαν τον δρόμο 
•Το λατρευτό μας σχήμα παραδοσιακής μουσικής "Πεντάηχον" που αγκάλιασαν & απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια της πατρίδας μας!!! Ειδικές ευχαριστίες σε αυτά τα παιδιά για το ήθος τους και την εξαιρετική τους δουλειά που συνεχώς βελτιώνεται! Σε όλη την μπάντα αλλά ειδικότερα στον Πάνο Σκουτέρη που έτρεξε λίγο περισσότερο, οφείλουμε πολλά!   
•Η γραφίστρια & φίλη μας πλέον, Έλενα Πετροπούλου, που έβαλε όλο της το καλλιτεχνικό μεράκι σε αυτή τη δουλειά και την αντιμετώπισε σαν να ήταν προσωπική της!
•Οι κανταδόροι του "χθες" που στην πλειοψηφία τους, μας επέτρεψαν να συμπεριλάβουμε στην παρούσα έκδοση τις αρχειακές ηχογραφήσεις του "γιάλα-γιάλα" καθώς και όλους τους κανταδόρους του "σήμερα" που έκαναν φωνητικά και έπαιξαν παραδοσιακά όργανα για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα!
•Η γλυκιά μας Ανθούλα (Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου) που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο & η Ρίνα μας (Ρίνα Λουμουσιώτη) που έσπευσε όπως πάντα με χαμόγελο και ευγένεια για την ψηφιοποίηση του! 
•Οι χορηγοί μας φυσικά! Η αλησμόνητη Μαράϊκε Ηλιού ντε Κόνινγκ που μας άνοιξε αμέσως μόλις της ζητήσαμε την φιλόξενη πόρτα του σπιτιού της, η Δήμητρα Χείλαρη που με αποφασιστικότητα & διορατικότητα για μια ακόμα φορά έσπευσε να μας βοηθήσει και η οικογένεια Σταματίου που με σεβασμό στους προγόνους μας, έβαλε την δική της "πλάτη" στο εγχείρημα μας!

Ελπίζουμε και εσείς να το αγαπήσετε, να το αγκαλιάσετε, να το μοιραστείτε, να το χορέψετε, να το τραγουδήσετε, να το βάλετε στα σπίτια σας, να το κάνετε δικό σας!!!

Αυτά και άλλα πολλά στην έκδοση που κυκλοφορεί & ήρθε για να μείνει και να δώσει μια διαφορετική πνοή στα πολιτιστικά του τόπου μας! 

Το ένθετο με το διπλό CD μπορείτε να τo προμηθευτείτε από το κατάστημα του Ανάργυρου Παπαβασιλείου στην Ερμιόνη (που τον ευχαριστούμε θερμά) & σύντομα θα βρίσκεται και σε άλλα καταστήματα της περιοχής μας!!!
Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 6978826680 για τηλεφωνική παραγγελία ή ηλεκτρονική παραγγελία στα Social Media της ομάδας μας (Facebook & Instagram) και στο email: xoreutikiomadaermionis@yahoo.gr

Καλή ακρόαση!