Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΤΟ 2ο ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019

Τέλος Αυγούστου συμπληρώθηκε ο δεύτερος χρόνος της νέας Δημοτικής περιόδου 2014-2019.Για τον πρώτο χρόνο η ΝΕΔΥΠΕΡ δημοσίευσε πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο  σχετικό άρθρο  με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις μας.
Με την παράταξή μας, στη δεύτερη αυτή χρονιά, από την θέση της αντιπολίτευσης, με την παρουσία 2 δημοτικών συμβούλων στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας (Τάσος Τόκας-Βασίλης Νόνης) και ενός συμβούλου στην Τοπική Κοινότητα Φούρνων (Νίκος Γεωργίου),  συμμετείχαμε αντίστοιχα σε όλα τα  συμβούλια (23 στο Δήμο) που έγιναν και προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε τους δημότες που μας εμπιστεύθηκαν για τη νέα αυτή δημοτική περίοδο.

Επίσης,  ο Βασίλης Νόνης και ο Γιώργος Σαμιώτης   συμμετείχαν   στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου  και στο ΔΣ του  Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας ως τακτικό μέλος  ο πρώτος  και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ  ως αναπληρωματικό μέλος ο δεύτερος με αξιόλογη παρουσία και θέσεις.
Στα   θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Δήμου, τον προϋπολογισμό του 2016 (εκτός κάποιων κωδικών για το Τεχνικό Πρόγραμμα), το προσωπικό, τις συμβάσεις έργων, την έγκριση μελετών με προοπτικές ανάπτυξης, τις περισσότερες  αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τη λειτουργία των Νομικών Προσώπων και τους απολογισμούς – ισολογισμούς τους, ψηφίσαμε θετικά.

Σε αυτό το δεύτερο χρόνο και μέσα από τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις μας πετύχαμε:
1) Την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού  του Δήμου μας με δημιουργία νέου κωδικού με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από δική μας πρωτοβουλία και επιστολή στο Δήμαρχο με τίτλο: «ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα είναι μεγάλες καθώς έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της δημοτικής περιόδου και ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ακόμη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αφού σύμφωνα με την   Υπουργική Απόφαση με αριθμό 41179/23-10-2014 οι Δήμοι της χώρας καταρτίζουν Πενταετή Επιχειρησιακά Προγράμματα τα οποία εξειδικεύονται κατ’ έτος σε Ετήσια Προγράμματα Δράσης και η κατάρτισή τους   πρέπει να πραγματοποιείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο της δημοτικής περιόδου.
2) Το σταμάτημα του κουκουλώματος των απορριμμάτων στο Σταυρό Διδύμων   με συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την συνάντηση με τον Αν. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Τσιρώνη και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος καθώς και την συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της ΠΕΑΠΖ Πελοποννήσου.
3) Το ξεκίνημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Κρανίδι μετά την ανάδειξη του θέματος από την ΝΕΔΥΠΕΡ κατά την περσινή περίοδο
4) Την υποβολή εκθέσεων αποτελεσμάτων προϋπολογισμού μετά την επιστολή που αποστείλαμε στο Δήμαρχο Ερμιονίδας για την μη υποβολή τους εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής
Κατά την διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων  ψηφίσαμε θετικά:
α) Την πρόταση για το Τοπικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Αποβλήτων με τις παρακάτω παρατηρήσεις :
Απουσία αναφοράς για την κάλυψη του προϋπολογισμού για την εφαρμογή του, που είναι της τάξης των 4.000.000 €, για την  επένδυση και τη λειτουργία του Δημοτικού Πράσινου Σημείου, της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής (ΜΜΔ) καθώς και   της Μονάδας Κομποστοποίησης.
Στην πρότασή μας προτείναμε την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ το οποίο θα «ανοίξει» αρχές του 2016 και πως αυτό θα είναι ανταγωνιστικό και έτσι θα υλοποιούνται μόνο οι σωστές μελέτες που θα περικλείουν όλες τις παραμέτρους. Επίσης θα πρέπει να δούμε τις χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο και την ΕΕΑΑ (Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) που είναι υποχρεωμένη να εφοδιάζει κάδους και απορριμματοφόρα.
β) Την   προσχώρηση του Δήμου Ερμιονίδας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και την παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο για την υπογραφή του Συμφώνου και τις περαιτέρω ενέργειες.

γ) Την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής για την αξιοποίηση της έκτασης του ΤΑΪΠΕΔ στο χώρο της πρώην ΔΕΠΟΣ υποστηρίζοντας  ότι είμαστε θετικοί στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση, αλλά αυτό που πρέπει να προηγηθεί  είναι να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις μας σαν Δήμος, για τους χώρους που είναι απαραίτητοι στην Δημοτική Κοινότητα  Πορτοχελίου (πράσινο, χώρος αναψυχής, χώρος αθλοπαιδιών,parking,) και ότι αυτό πρέπει   να γραφτεί στη   απόφαση του ΔΣ.



Καταψηφίσαμε:



α) Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 του Δήμου μας  γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έργα, αφού το Τεχνικό Πρόγραμμα ενός Δήμου αντικατοπτρίζει τις ανάγκες του, αλλά και τις προοπτικές για έργα  ανάπτυξης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία.



Σε αυτό συνηγόρησαν και οι τοποθετήσεις των Προέδρων (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων) με τις διαμαρτυρίες τους ότι σχεδόν δεν έχει μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα κανένα έργο από αυτά που πρότειναν.



β) Την πρόταση συμμετοχής για συνεργασία που έστειλε η ECORAP ΑΕ (Ομίλου Ραψωματιώτη - εργολάβου διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας))  στο πλαίσιο υποβολής πρότασης στο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Μέσο “LIFE – Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση”   για υλοποίηση έργου με τίτλο: ‘Ανάπτυξη Σχεδίου Ενημέρωσης, Πληροφόρησης & Ευαισθητοποίησης για Διαλογή και Χωριστή Συλλογή Επιλεγμένων Ρευμάτων Αποβλήτων σε Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης’ γιατί αφορά στην ευαισθητοποίηση μιας μικρής ομάδας επαγγελματιών και όχι στο σύνολο των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας.



γ) Την πιλοτική εφαρμογή  νέων τεχνολογιών στη Δ.Ε.Κρανιδίου και στη Δ.Ε.Ερμιόνης για τοποθέτηση καμερών σε κάδους απορριμμάτων και απορριμματοφόρα κ.α., συνολικού ύψους 44.000 €, αφού δεν υπήρξε  καμιά ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και ζητήσαμε  με επιστολή μας από τον Δήμαρχο να μας αποστείλει τις μελέτες για τους  δύο συγκεκριμένους κωδικούς κάτι που δεν έγινε ακόμα.



Τέλος με επιστολή μας στο Δήμαρχο αναδείξαμε την ευκαιρία που έχει ο Δήμος Ερμιονίδας να αξιοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για πόσιμο νερό μέσω αφαλάτωσης.



Ως γνωστό το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού είναι πολύ μεγάλο στην  περιοχή μας και   χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.



Αυτή η κακή ποιότητα του νερού στο μεγαλύτερο δίκτυο του Δήμου, ήρθε ως αποτέλεσμα της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων και της μη ύπαρξης ουσιαστικής πολιτικής για τη διάθεσή τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ανεβαίνει το κόστος διαβίωσης του καταναλωτή, αφού μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περισσότερα από 500,00€ το χρόνο για πόσιμο νερό.



Στα  αρνητικά της πλειοψηφούσας παράταξης που καθίστανται ταυτόχρονα  βάρος στα συμφέροντα του Δήμου μας, συγκαταλέγονται





  • Η απουσία διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και η έλλειψη ικανότητας να αφουγκραστεί  τον παλμό τους




  • Η έλλειψη οράματος  να τεθεί ένας ελπιδοφόρος σχεδιασμός για το Δήμο Ερμιονίδας




  • Η έλλειψη συντονισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής που το επιβεβαίωσαν οι ενδοπαραταξιακές αψιμαχίες,  αντιθέσεις και καταγγελίες από σημαντικά στελέχη της




  •  Η υπεροπτική της συμπεριφορά   και η συνακόλουθη περιφρόνηση να μη δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε αυτό το διάστημα στο πλαίσιο ενάσκησης των αρμοδιοτήτων μας και του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης που ο νόμος επιφυλάσσει.





Τα γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά τη Δημοτική Αρχή το δεύτερο χρόνο της νέας δημοτικής περιόδου 2014-2019 είναι:



1) Το σταμάτημα των εργασιών του έργου «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου», το οποίο ξεκίνησε από την ανάδοχο εταιρεία «Λατομική» στις αρχές του 2016 από το Πορτοχέλι, αλλά μόνο για λίγες ημέρες.



2) Το σχέδιο να θαφτούν «στη ζούλα» όλα τα απορρίμματα της υπερ-χωματερής στο  Σταυρό Διδύμων στηριζόμενο σε μια διάτρητη και παράνομη μελέτη, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία και την μόλυνση του περιβάλλοντος, χωρίς μάλιστα να υλοποιηθεί  η απόφαση του ΔΣ της 7ης Μαρτίου σχετικά με την εξέταση της αρτιότητας της μελέτης για τον Σταυρό Διδύμων από μελετητικό γραφείο, και τις μετρήσεις που πρέπει να γίνουν για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα πριν προχωρήσουμε σε αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.



3) Η απουσία Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ερμιονίδας



4) Η αδυναμία να τεθούν  οι   βάσεις προκειμένου η ανάπτυξη να γίνει πράξη στον τόπο μας, χρησιμοποιώντας τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020  και οι πολίτες να απολαμβάνουν επιτέλους  τις υπηρεσίες που δικαιούνται.



5) Η μη τακτική συνεδρίαση της επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ΄ Ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας που αποτελεί τροχοπέδη στην αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας στο τουριστικό προϊόν.



Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις θέσεις  και τις ενέργειές μας πάνω στα πιο σημαντικά θέματα που ήρθαν στα 23 Δημοτικά Συμβούλια καθώς και τα άρθρα μας με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις μας για τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Ερμιονίδας τα οποία μπορείτε να βρείτε στο site της παράταξής μας nediper.gr :



22/9/2015



 ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



 6/10/2015 



 ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ECORAP ΑΕ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ



22/10/2015  



ΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



26/11/2015 



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



8/12/2015



ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ



19/1/2016



 ΤΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ



27/1/2016



  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ



 24/2/2016



 ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



26/2/2016



  ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ



  1/3/2016



 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



9/3/2016 



 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 627 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



 23/3/2016



 ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ



  12/4/2016



 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 44000 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ



 9/5/2016



 ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014 2020 ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΩ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ



  23/5/2016



 ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 44.000,00 €.



  26/5/2016



 ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ



28/5/2016



 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ



 15/6/2016  



Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΟΣ κ. ΣΦΥΡΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ



16/6/2016 



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



24/6/2016  



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ » ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ



6/7/2016  



ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



8/7/2016



ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ



29/7/2016 



 ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ



3/8/2016



ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΛΥΣΗ



30/8/2016



ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ





Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ