Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.: Σχετικά με όσα καταγγέλει το γραφείο τύπου της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
20160830_131313Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Σχετικά με όσα καταγγέλει το γραφείο τύπου της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ., έχω να δηλώσω τα εξής
Όλες οι σωλήνες και τα μονωμένα καλώδια καθώς και το ένα από τα δύο πίλαρ (σημ. το σκουριασμένο) είναι πρόχειρα τοποθετημένα, καθώς πρόκειται να καταργηθούν έως το Μάιο του 2017. Τοποθετήθηκαν πρόχειρα και γρήγορα, ώστε να διασφαλιστεί σταθερή στάθμη νερού στην παλαιά δεξαμενή Κρανιδίου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι επαναλαμβανόμενες βλάβες του δικτύου ύδρευσης από την πλήρωση της δεξαμενής και εξασφαλίζεται σταθερή πίεση στα υψηλότερα σημεία του Κρανιδίου, καθώς επίσης επιτυγχάνεται σωστή μίξη των υδάτων με τις νέες γεωτρήσεις, που εντάχθηκαν στο δίκτυο εντός του 2016.
Όλα αυτά πρόκειται να καταργηθούν από τη στιγμή που θα μπει σε λειτουργία ο νέος αυτόματος ρυθμιστής πίεσης, που είναι τοποθετημένος στην είσοδο της Αγίας Άννας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Δεν έχει μπει σε λειτουργία έως σήμερα, γιατί στα μέσα Ιουλίου 2016 που τοποθετήθηκε και πραγματοποιήθηκαν δοκιμές, διαπιστώθηκε πρόβλημα στον πιλότο του ρυθμιστή. Λόγω αδειών της περιόδου του Αυγούστου, δεν ήταν δυνατό να επισκευαστεί από τον προμηθευτή. Όταν λοιπόν προμηθευτούμε το νέο πιλότο (υπολογίζουμε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου) και μπει σε λειτουργία ο ρυθμιστής, καταργείται η παλαιά δεξαμενή Κρανιδίου, όλα τα ύδατα των γεωτρήσεων θα συγκεντρώνονται στην καινούργια δεξαμενή, η οποία είναι κοινή για το Κρανίδι, την Κοιλάδα και το Πόρτο Χέλι και θα αναμειγνύονται, ώστε να δίνουν ίδια ποιότητα νερού. Όλα τα παραπάνω τώρα επιτυγχάνονται με τους πρόχειρους σωλήνες και τα πρόχειρα μονωμένα καλώδια και δεν έχουν θαφτεί όπως προβλέπεται, επειδή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα απεγκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες ύδρευσης. Εάν τα είχαμε θάψει, θα είχαν χαθεί.
Όσον αφορά τις τρύπες στην περίφραξη, τα κουκουνάρια και τα κλαριά, που βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου και εξωτερικά των δεξαμενών, προκλήθηκαν από το κόψιμο των πεύκων που ήταν περιμετρικά των δεξαμενών και μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και την έγκριση του Δασαρχείου.
20160830_131536
20160830_131727
Δεν γίνονται εργασίες αποκατάστασης του χώρου αυτήν την περίοδο, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά τις σιδηρουργικές εργασίες. Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του Νοεμβρίου 2016.
Τώρα για τις πευκοβελόνες πάνω στις δεξαμενές, που βρίσκονται σε ένα πευκόφυτο δάσος, τι να πούμε…
Όταν εγώ βρισκόμουν στη θέση της αντιπολίτευσης, ως μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πριν καταγγείλω οτιδήποτε στα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα, ότι παρατηρούσα ή μου κατάγγελναν δημότες, τα κατέθετα προ ημερησίας διάταξης στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ενημερωνόμουνα, δεσμευόντουσαν για όσα έθετα υπόψη τους και κατόπιν έπραττα όπως εσείς.
Παρ’ όλα αυτά παραδέχομαι ότι παρά την περίφραξη, κακώς δεν υπάρχουν λουκέτα στα καπάκια και δεσμεύομαι ότι έως αύριο το απόγευμα θα είναι όλα κλειδωμένα και μετά θα ενημερώσω άμεσα τον αρχηγό της παράταξής σας κύριο Τάσο Τόκα. Για όλες τις παραπάνω εργασίες μετά τη λήξη των ημερομηνιών που προανέφερα θα ενημερωθείτε στον απολογισμό των εργασιών μας. Δεν είναι δυνατό κάθε φάση εργασιών του ιδίου τύπου να ανακοινώνονται καθημερινά, ούτε απασχολεί τον κόσμο τέτοια λεπτομέρεια. Η γενική εικόνα και τα αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής είναι που μετράνε για το κόσμο.
Ευχαριστούμε που μας δώσατε το δικαίωμα να αναδείξουμε το έργο μας. Για όποια άλλη ενημέρωση θέλετε, είμαστε στη διάθεσή σας με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε.
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Παναγιώτης Αποστόλου