Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αργολίδα, υπάλληλος της πολεοδομίας με το 1 εκατ. ευρώ

Το θέμα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της πολεοδομίας, ο οποίος μάλιστα δήλωνε χαμηλά εισοδήματα και βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του, είναι γνωστό στους... "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" στο νομό μας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κάτοικους για φαινόμενα διαφθοράς στη πολεοδομία. Οι καταγγελίες μάλιστα είχαν φτάσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τις συχνές επισκέψεις του στο Ναύπλιο. Όπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, απο τον οποίο προέκυψε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει αλλά δεν δεν μπόρεσε.

Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε οτι οι περισσότεροι από τους “φίλους” ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.

Το ΣΔΟΕ διαβίβασε το πόρισμά του στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους στη συγκεκριμένη πολεοδομία ενώ ψάχνει, με βάση καταγγελίες, και δεκάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διευθυντές πολεοδομιών, νοσοκομείων και αιρετοί
πηγή