Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Γυμνάσιο Κρανιδίου Δελτίο τύπου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β’ και Γ’ φάση του  3ουΠεριφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας 2023  στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Το Γυμνάσιο Κρανιδίου ήταν το σχολείο διοργανωτής  στην προκριματική φάση του διαγωνισμού και σε αυτή συμμετείχαν επτά ( 7 ) Γυμνάσια της Αργολίδας. Προσήλθαν οι προκριθέντες / θείσες μαθητές/ τριες από την Α΄φάση η οποία διεξήχθη στα σχολεία τους. Μετά τις δύο δοκιμασίες , οι τρείς πρώτοι κάθε τάξης της Π.Ε. Αργολίδας προχωρούν για την τελική φάση, την Κυριακή , 19-02-2023.

Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες μας  που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, συγχαίρουμε την προκριθείσα  για την τελική φάση μαθήτρια μας της Γ’ Γυμνασίου και της ευχόμαστε  καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς φιλολόγους κ. Αλεξανδρή Ελευθερία, κ. Αποστολοπούλου Αγγελική, κ. Λασκαρίδου Αντιγόνη , κ. Λιώνη Χρυσούλα και κ. Παπασταύρου Καλλιόπη που βοήθησαν στην ολοκλήρωση  της διαδικασίας. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς κ. Μαλεζά Όλγα, κ. Σβύνου Αικατερίνη και κ. Στάμου Παρασκευή που βοήθησαν ως επιτηρήτριες  στην γραπτή δοκιμασία και στάθηκαν κοντά στους μαθητές/ τριες.

Ευχαριστούμε επίσης, την Β/ θμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και τον Πρόεδρο κ. Τσαμαδό Ιωάννη για την προσφορά σε γλυκίσματα και αναψυκτικά .

Με την διοργάνωση αυτή τιμήθηκε  συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας,  (9-02-2023), μία από τις αρχαιότερες γλώσσες με συνεχή και  εκτεταμένη παρουσία  και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου,

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»

Οδυσσέας Ελύτης

 Η ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ

Στογιάννου Ελένη