Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ COVID-19 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τρίτη 08/12/2020

Προς 

Την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Α. Αντωνοπούλου

Κοινοποίηση

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

 

ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ COVID-19 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

Κυρία Πρόεδρε 

Στο σημερινό μας δημοτικό συμβούλιο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 05:30μμ ζητώ να εισάγετε ως έκτακτο θέμα στο δημοτικό μας συμβούλιο , σχετικά με ενημέρωση και επιβολή μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την Β’ φάση της πανδημίας. 

Ζητώ από τον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο , να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης σχετικά με το θέμα , τις ενέργειες που έχουν γίνει , και ποιες πρόκειται να γίνουν. Εμείς προτείνουμε ο δήμος μας με την σημερινή απόφαση , απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου , να πάρει γενναίες αποφάσεις για να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές , κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους από τον covid -19. 

Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση , πολλοί δήμοι έχουν προχωρήσεις σε μια σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις τους δίνουν το απαραίτητο οξυγόνο για να αντέξουν σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Η απόφαση μας πρέπει να έχει σχέση με απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών καθαριότητα και φωτισμού, μη καταβολή τελών από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων , με την μη καταβολή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων τους, με μη επιβολή προσαυξήσεων και δυνατότητα πολλαπλών δόσεων πληρωμών. 

Κυρία Πρόεδρε 

Το θέμα τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης , όσο και σε επίπεδο , έκτακτου θέματος – λήψης απόφασης κρίνεται αναγκαίο να ζητηθεί στο σημερινό μας συμβούλιο και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στους επαγγελματίες του δήμου μας ότι είμαστε δίπλα τους , ότι στηρίζουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας. 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας