Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ
1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


ΠΡΟΣ :   - Περιφέρεια Πελοποννήσου
    -  Δήμο Ερμιονίδας
    -  Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου


Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή την
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ότι :
 Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  πλέον η μεταφορά των απορριμμάτων σε οργανωμένους ΧΥΤΑ για όσους Δήμους έχουν παράνομους ΧΑΔΑ και Δεματοποιητές σύμμεικτων απορριμμάτων. Το κόστος μεταφοράς και εισόδου στο ΧΥΤΑ, θα βαρύνει τους Δήμους. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι θα επιλέξουν, μέσα από σύντομες διαδικασίες του Φορέα Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων, τους ΧΥΤΑ αποδέκτες των σύμμεικτων απορριμμάτων, ανάλογα με το κόστος μεταφοράς (απόσταση) και τα τέλη εισόδου στον ΧΥΤΑ.
 Κατά συνέπεια, πλέον, δεν έχει νόημα η λειτουργία της  δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων, απλά και μόνο για να ανεβάζει το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Άρα από την στιγμή που σταματάει η λειτουργία του δεματοποιητή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης των δεμάτων.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ η είσοδος των απορριμματοφόρων στο χώρο παρά μόνο τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς απορριμμάτων προς τους ΧΥΤΑ και με την πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση να επιβάλλει πλέον τη μεταφορά των απορριμμάτων σε οργανωμένους ΧΥΤΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΆΜΕΣΗ  αποκατάσταση  της χωματερής στο χώρο του δεματοποιητή 
Κατά συνέπεια πλέον δεν έχει νόημα να επιχειρούν τα απορριμματοφόρα
να εισέλθουν στο χώρο της χωματερής και να οδηγούνται οι οδηγοί στο αυτόφωρο μετά από καταγγελίες πολιτών.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τα φορτηγά αυτοκίνητα  του Δήμου  Ερμιονίδας που θα μεταφέρουν τα απορρίμματα στους οργανωμένους  ΧΥΤΑ  που θα επιλέξει ο Δήμος σύμφωνα με το κόστος μεταφοράς (απόσταση και τέλη εισόδου στο ΧΥΤΑ) να φορτώνονται στο κέντρο της Ερμιονίδας  σε ράμπα μεταφόρτωσης απευθείας από τα απορριμματοφόρα στα  φορτηγά αυτοκίνητα χωρίς τα απορρίμματα να έρχονται σε επαφή με το έδαφος  όπως γίνετε σήμερα στο Σταυρό Διδύμων.
Έτσι ο Δήμος θα εξοικονομήσει και χρόνο και χρήμα αφού τα απορριμματοφόρα  δεν θα χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Με εκτίμηση η επιτροπή αγώνα