Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Έρχεται ο φωτισμός του Υδραγωγείου. Άραγε θα το προλάβει; Του Βασίλη Γκάτσου


Στη φωτογραφία βλέπουμε το ωραιότερο τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου έτοιμο να καταρρεύσει. Άραγε θα το φωτίσουμε για να δούμε πώς θα καταρρεύσει;
Δουλειά του Δήμου και της Τοπικής μας Κοινότητας είναι να εντάξει στα ΕΣΠΑ τη συντήρησή του και τη σωστική αναστήλωση και αποκατάστασή του. Αν αυτό δεν γίνει, το Υδραγωγείο σε λίγα χρόνια θα το χάσουμε!
Αλλά μέχρι να μπει στα ΕΣΠΑ ή σε άλλο πρόγραμμα (Κύριος οίδε) μπορεί ο Δήμος και η Τοπική μας Κοινότητα να κάνουν ορισμένα πράγματα: Το κυριότερο είναι με άδεια της Δασικής Υπηρεσίας να κοπούν τα πεύκα που είναι δίπλα του και το εκθεμελιώνουν με τις ρίζες τους.
Μετά, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να υποστηλωθούν οι καμάρες, ώστε να μη καταρρεύσουν μέχρι να έρθουν τα ΕΣΠΑ ......, αφού πρώτα ο Δήμος αποκτήσει την απαραίτητη Διαχειριστική Επάρκεια για να μπορεί να παίρνει προγράμματα. Τα φώτα και οι φωτισμοί έπονται.

Σημείωση: Στην προηγούμενη Διοίκηση της Τοπικής μας Κοινότητας είχα υποβάλει την επισυναπτόμενη ΑΙΤΗΣΗ η οποία έχει αναρτηθεί και στα τοπικά μας μπλογκ. Ψηφίστηκε ομοφώνως και προωθήθηκε στο ΔΣ του Δήμου, όπου και εκεί ψηφίστηκε ομοφώνως.
Έλαβε γνώση η νέα Διοίκηση;
Μετά από τέτοια ομοφωνία τι ενέργειες έγιναν μέχρι σήμερα, ώστε να ενταχθούν τα προτεινόμενα εν όλω ή εν μέρει στα ΕΣΠΑ ή άλλα προγράμματα;
Ενέργειες που θα έχουν και την αμέριστη συμπαράσταση της Aρχαιολογικής  Yπηρεσίας.

Βασίλης Γκάτσος