Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

O Δήμος Ερμιονίδας εκπροσωπήθηκε στη 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση


Κρανίδι, 20-11-2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 5 - 7  Νοεμβρίου έλαβε χώρα η 9η  Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Γερμανία με θέμα:
«Ενώνουμε ανθρώπους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας»
Ο Δήμος Ερμιονίδας εκπροσωπήθηκε από την άμισθη εξωτερική συνεργάτη Άννα Μαντά, η οποία και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το προφίλ του Δήμου μας στο πολυπληθές συνέδριο, με σκοπό να επιτευχθούν συνέργειες, συνεργασίες και ανταλλαγές με άλλους Γερμανικούς Δήμους, οι οποίοι μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ερμιονίδα!
Η κα Μαντά, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο, τόνισε στο Συνέδριο ότι «η ανάπτυξη των Ελληνογερμανικών σχέσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αποκτά έναν ολοένα και πιο ουσιαστικό ρόλο στους διμερείς δεσμούς των δύο χωρών και οι ευέλικτες θεματικές συμπράξεις μεταξύ Δήμων και Κοινοτήτων μπορούν και οφείλουν να αποτελέσουν ένα κατάλληλο εργαλείο για την αποδοτική συνεργασία προς όφελος του τόπου και των πολιτών». 
«Βούλησή μας είναι», τονίζει η κα Μαντά εκφράζοντας τον κ. Γεωργόπουλο, «με εξωστρέφεια και ισότιμη συνεργασία να ασχοληθούμε με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, εναλλακτικού τουρισμού, διαχείρισης αποβλήτων, επαγγελματικής κατάρτισης, ανάδειξης των ιδιαίτερων γεωργικών μας προϊόντων, όπως το ρόδι, και να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλους Γερμανικούς Δήμους. Η Ερμιονίδα είναι ανοικτή στις σύγχρονες προκλήσεις, επιζητά χρήσιμες συνεργασίες και θα είναι πάντα ένας δυνατός κρίκος στα αναπτυξιακά Δίκτυα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ήδη συζητείται και οργανώνεται η πρώτη θεματική ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε άμεσα, καθώς και άλλες συνεργασίες εναλλακτικού τουρισμού στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελλήνων της Βαυαρίας.