Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Νέες διαρρήξεις σπιτιών στην ΕρμιόνηΔυο σπίτια διέρρηξαν στην Ερμιόνη αυτές τις μέρες και κάποια στην περιοχή της Κινέτας.
Εξαιτίας της περιορισμένης ακόμα και ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής τα πράγματα για εμάς έχουν δυσκολέψει πολύ. 
Ο φόβος είναι διάχυτος και αναζητούμε τρόπους για να προφυλαχτούμε από τις ορέξεις κάθε εγκληματία.

Η Πολιτεία που έχει υποχρέωση μέσω των μηχανισμών της να διασφαλίζει την ασφαλή διαβίωση, το αίσθημα ασφάλειας, την υπόληψη και την περιουσία των πολιτών, απουσιάζει.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο προτείνουμε κάποιους τρόπους που μπορούν  να αποτρέψουν τους κλέφτες να μας επισκεφτούν, εκτός κι αν έχουν βάλει σοβαρά στο μάτι το σπίτι μας.

Τα 19 κόλπα που οι διαρρήκτες δεν θέλουν να μάθετε

Πηγή: aftodioikisi.gr
Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δεν θα ήθελαν να μάθετε οι διαρρήκτες. Άλλωστε αυτό θα τους δυσκόλευε τη ζωή. Μάθετε πώς μπορείτε να τους αιφνιδιάσετε και να φανείτε εσείς εξυπνότεροι από εκείνους.
Μπείτε στο μυαλό του κλέφτη
Οι κλέφτες καταλαβαίνουν αμέσως εάν λείπετε από το σπίτι μέρες. Υπάρχουν κάποια σημάδια που σας προδίδουν, όπως το γεγονός ότι τα φώτα είναι μονίμως σβηστά. Θα ήταν καλή ιδέα να αφήνετε κάποια φώτα αναμμένα και να ζητήσετε από κάποιο γείτονα που εμπιστεύεστε να έχει το νου του. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να ζητήσετε από κάποιον να μένει στο σπίτι σας ενώ λείπετε.
Αφρόντιστος κήπος
Ακόμη ένας λόγος για να κλαδέψετε αυτούς τους θάμνους που έπνιξαν τα πάντα: ο αφρόντιστος κήπος δείχνει ότι είστε λίγο τεμπέληδες και ίσως δεν παίρνετε και τόσο στα σοβαρά την ασφάλειά σας. Επιπλέον, προσέξτε να μην υπάρχουν ψηλοί θάμνοι και δέντρα κοντά σε παράθυρα γιατί οι κλέφτες θα τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας.
Τοποθετήστε κάμερες σε εμφανή σημεία
Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε κάμερες στο σπίτι σας ειδικά εάν μένετε σε απομακρυσμένη περιοχή. Τοποθετήστε μια κρυφή κάμερα και μια άλλη σε εμφανές σημείο ώστε να ξέρουν οι κλέφτες ότι τους παρακολουθείτε.
Τοποθετήστε περισσότερα φώτα
Τα σημεία που δεν είναι επαρκώς φωτισμένα διευκολύνουν τους κλέφτες να ρίξουν μια ματιά χωρίς να τους δείτε. Εάν είναι δυνατό, τοποθετήστε φώτα με ανιχνευτή κίνησης στις εισόδους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα κλέφτη από τον αιφνιδιάσετε φωτίζοντάς τον!
Μην φεύγετε ποτέ χωρίς να κλειδώσετε
Μήπως είστε από αυτούς που επειδή πετάγονται μέχρι τη γωνία και θα γυρίσουν αμέσως αφήνετε την πόρτα ξεκλείδωτη; Τι μπορεί να συμβεί σε 15-20 λεπτά, σωστά; Καμιά φορά ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να μπει κάποιος και να σας πάρει κάποια πολύτιμα αντικείμενα.
Σκεφτείτε έξυπνα
Οι κλέφτες μισούν τα σκυλιά και το καλό για εκείνους είναι ότι εσείς δεν έχετε σκύλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ για φαγητό σκύλου, μερικά παιχνίδια και μια πινακίδα που να λέει “Προσοχή σκύλος” και καταφέρατε να τους ξεγελάσετε.
Αναγνωριστικές κινήσεις
Πολύ συχνά οι κλέφτες προσπαθούν να αποκτήσουν εικόνα του εσωτερικού του σπιτιού σας καθώς και των αντικειμένων που μπορεί να τους ενδιαφέρουν παριστάνοντας τους κούριερ ή τους τεχνικούς. Μην αφήνετε κανέναν που σας φαίνεται ύποπτος να μπει μέσα στο σπίτι σας.
Πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα
Ποτέ μην αφήνετε κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα χωρίς να τα επιβλέπετε ή στον κήπο. Αυτοί οι αμέριμνοι περαστικοί μπορεί να είναι και ληστές.
Το μπάνιο: ένας αδύναμος κρίκος
Μπορεί να φανείτε ενδεχομένως λίγο αγενής αλλά καλύτερα να μην επιτρέψετε σε οποιονδήποτε τεχνικό που ήρθε για κάποια επισκευή στο σπίτι σας να χρησιμοποιήσει το μπάνιο σας. Σύμφωνα με ειδικούς, οι διαρρήκτες συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να απασφαλίσουν τα παράθυρα τα οποία αργότερα θα χρησιμοποιήσουν για να μπουν ανενόχλητοι.
Κρύψτε το σύστημα συναγερμού
Όταν βάλετε συναγερμό βεβαιωθείτε ότι το πάνελ είναι σε σημείο που δεν φαίνεται πολύ. Υπάρχουν κάποιες φορές που ίσως ξεχάσετε να τον οπλίσετε και δεν θέλετε να το γνωρίζουν όλοι, σωστά;
Ταξιδέψτε έξυπνα
Προσπαθήστε να μειώσετε όσο γίνεται τα οποιαδήποτε σημάδια που θα βοηθήσουν τους κλέφτες να καταλάβουν ότι λείπετε. Εάν είστε συνδρομητές σε εφημερίδα, ζητήστε από τους γείτονές σας να τις μαζεύουν ή ζητήστε από την εταιρεία να μην σας τις παραδίδει όσο λείπετε.
Μην κρύβετε το κλειδί στον κήπο
Μην υπερηφανεύεστε ότι φυλάτε το κλειδί σας κάτω από το χαλάκι της πόρτας ή κάτω από μεγάλες πέτρες στον κήπο σας. Ακόμη κι ο πιο κουτός κλέφτης θα ψάξει πρώτα στα συγκεκριμένα σημεία. Σκεφτείτε έξυπνα και δώστε τα κλειδιά καλύτερα σε φίλους ή στους γείτονές σας.
Ασφαλίστε όλες τις εισόδους
Μήπως ξοδέψατε μια περιουσία για να τοποθετήσετε την καλύτερη πόρτα ασφαλείας κι αφήσατε την πίσω είσοδο αφύλακτη; Επειδή εσείς χρησιμοποιείτε πιο συχνά την μπροστινή είσοδο αυτό δεν σημαίνει ότι και ο κλέφτης θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.
Πετάξτε τις άδειες συσκευασίες
Μήπως αγοράσατε πρόσφατα μια ολοκαίνουργια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη τελευταίας τεχνολογίας; Βεβαιωθείτε ότι δεν πετάξατε τη συσκευασία όπου να ‘ναι γιατί μπορεί να δελεάσετε τους κλέφτες. Φροντίστε να καλύπτετε πάντα τις συσκευασίες με κάτι άλλο πριν τις πετάξετε.
Κρύψτε τα τιμαλφή σε ασφαλές μέρος
Μην κρύβετε τα τιμαλφή σας στο συρτάρι με τα εσώρουχα ή στα ντουλάπια της κουζίνας όπου είναι βέβαιο ότι θα ψάξουν οι κλέφτες. Προτιμήστε το παιδικό δωμάτιο ή την αποθήκη που δεν είναι τόσο συνηθισμένα σημεία.
Εντοπίστε τις πιθανές προσβάσεις
Μερικά από τα σημεία που προτιμούν οι κλέφτες είναι το παράθυρο πάνω από το νεροχύτη και τα παράθυρα του δευτέρου ορόφου. Φροντίστε να έχετε αυτά τα παράθυρα ασφαλισμένα τοποθετώντας συναγερμό ή αισθητήρες κίνησης.
Μην πιάνετε κουβέντα με αγνώστους
Εάν εμφανιστεί στην πόρτα σας κάποιος επισκέπτης που δεν περιμένατε, μην ανοίξετε την πόρτα και μην πιάσετε συζήτηση. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι διαρρήκτης ο οποίος ελέγχει την κατάσταση για να αποφασίσει εάν θα σας διαρρήξει στο μέλλον.
Μην παινεύεστε
Φύγατε για διακοπές στην Καραϊβική και έχετε ενημερώσει όλα τα social media; Μόλις ανακοινώσατε σε όλο τον κόσμο ότι θα λείπετε από το σπίτι σας και χωρίς να γνωρίζετε ποιος μπορεί να το διαβάσει. Αν θέλετε να παινευτείτε για κάτι, κάντε το αλλά αφού γυρίσετε.
Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα εργαλεία σας και τη σκάλα
Μην αφήνετε τη σκάλα και τα εργαλεία σας στον κήπο. Θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι κλέφτες για να μπουν στο σπίτι σας. Εάν δεν τα χρειάζεστε μαζέψτε τα και φυλάξτε τα στην αποθήκη.