Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ερμιονίτες έφεδροι φαντάροι Ναύπλιο 10-3-1941

Η μνήμη 
κύριο όνομα των θλίψεων. 
Ενικού αριθμού, 
μόνον ενικού αριθμού 
και άκλητη.
Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη. (ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ)

Κάποτε, όταν το Υπουργείο Παιδείας ήταν ακόμα στη Μητροπόλεως, ένας έξυπνος δημοσιογράφος είχε πει: «Επιτυχημένος Υπουργός Παιδείας θα είναι εκείνος που θα πετύχει κάποια ημέρα να λειτουργούν όλα τα ασανσέρ του κτιρίου».
Ίσως η κ. Υπουργός να πρέπει να επιδιώξει τούτον ακριβώς το στόχο, μιας και από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει αποτολμήσει ενέργειες που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η Χούντα.
• Έφερε το νόμο κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο στο παρελθόν είχε χυθεί για την κατάκτησή του αίμα. Φυσικά ούτε λόγος για το αν μετά από αυτό το μέτρο σταμάτησαν οι έκνομες ενέργειες γύρω και μέσα από τα Πανεπιστήμια.
• Επανέφερε την κατάπτυστη, αντιεκπαιδευτική, αντιπαιδαγωγική και αντιπατριωτική διάταξη για το Δημοτικό σχολείο σημαιοφόρου-και αριστείας. Αλήθεια, όσοι πολέμησαν στην Αλβανία και συνέχεια για την απελευθέρωση της πατρίδας μας στην Εθνική Αντίσταση στο απολυτήριο του Δημοτικού είχαν βαθμό 10; Τι αποτελεί η σημαία, έπαθλο κάποιου που έχει στην έκθεση-έκφραση 10;
• Ασχολήθηκε με τον τρόπο που θα διδάσκεται η ιστορία (δεν είναι εκπαιδευτικός βέβαια) και άκουσον-άκουσον, η διδασκαλία της ιστορίας πρέπει να ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα! Πόσο στ’ αλήθεια θα ενισχυθούν στην εθνική μας συνείδηση-ταυτότητα οι κοτζαμπάσηδες, και οι ταγματασφαλίτες;
• Και αφού ασχολείται με όλα αυτά, με το πώς δηλαδή θα έρθει το σκοτάδι στην εκπαίδευση δημιουργώντας συνθήκες μετεμφυλιακού κράτους, είναι δυνατόν να μείνει χρόνος  να ασχοληθούμε με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις στα δημόσια σχολεία; Το επόμενο βήμα της «Θεούσας» Υπουργού Παιδείας είναι  να μοιράζει κουπόνια φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία. Δεν έγινε δα και τίποτα αν λείπουν καθηγητές από το Γενικό Λύκειο της Ερμιόνης, αφού τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και τη σημαία στο Δημοτικό θα την κρατά ο «άριστος» κι όχι όποιος-όποιος, με δεδομένο ότι μιλάμε για παιδιά 11 χρόνων!
• Επίσης ενόψει του μηνύματός της για την επέτειο του ΟΧΙ, ανακάλυψε ότι ο Ελληνικός λαός πολέμησε ενάντια στον ατομικισμό, στην αποξένωση, στο λαϊκισμό κι ούτε κουβέντα για τον φασισμό! Προχώρησε σε μια παραφθορά των εννοιών που η θέση της δεν της το επιτρέπει. Η λέξη φασισμός χτυπάει άσχημα σε κάποια αυτιά, καιρός λοιπόν η Υπουργός να στρογγυλέψει τα πράγματα!
Ε! όντως, με όλα τούτα δεν μπορεί, παρά να τρίζουν τα κόκκαλα των μεγάλων παιδαγωγών μας Δελμούζου, Ιμβριώτη, Παπαναστασίου, ο δε Ισοκράτης και Αριστοτέλης το πλέον σίγουρο είναι ότι θα οδηγούντο στην αυτοκτονία με τα έργα και τις ημέρες της Υπουργού Παιδείας με τα σφιγμένα χείλη.


Βιβή Σκούρτη πρώην Σχολική Σύμβουλος
Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ