Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Οδική Ασφάλεια. Όταν το θεωρείς πάρεργο, μετράς χιλιάδες θύματα ..

Τροχαίο Κολιάκι Επίδαυροος

Κάθε χρόνο στη χώρα μας 1200-1500 συνάνθρωποι μας πεθαίνουν στους δρόμους της χώρας μας.Οι τριπλάσιοι τραυματίζονται βαριά και αρκετοί από αυτούς θα μείνουν ανάπηροι .Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία στην λεγόμενη καθαρή εγκληματικότητα στην χώρα μας έχουμε περίπου 100 δολοφονίες .από τις οποίες τα 2/3 αφορούν ανθρώπους που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα.
Παρόλο που οι αριθμοί δείχνουν ποιό πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα των αρμοδίων υπηρεσιών.αν προσθέσουμε ότι έχουμε μια ιδιαίτερα πολυπληθή αστυνομία (~48000 υπαλλήλους).τα τμήματα τροχαίας σε όλη την χώρα ή υπολειτουργούν ,ή απουσιάζουν τελείως (ειδικά στην επαρχία).
Η Ελληνική Αστυνομία χωρίς ευθύνη βέβαια των  απλών στελεχών της,έχει εγκαταλείψει στην ουσία  τον τομέα της οδικής ασφαλείας για πολλούς λόγους αφήνοντας την κοινωνία των οδηγών να αυτορυθμιστεί με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
 Σκεφτείτε πόσες φορές σας έχει γίνει  έλεγχος στον δρόμο Δίδυμα -Επίδαυρος ,Ισθμός..εκτός απ'ο τον αναμενόμενο έλεγχο ταχύτητας στα Λουτρά...
Ανυπαρξία,απουσία...

Είναι θέμα λογικής ο ορισμός προτεραιοτήτων στην διάθεση του δυναμικού της αστυνόμευσης
Φυσικά απαιτούνται συνεχόμενες καμπάνιες ενημέρωσης αλλά στην Ευρώπη ,η αστυνόμευση στους δρόμους είναι δρακόντια για τα ελληνικά δεδομένα... Γίνεται όλες τις ώρες ,όλες τις ημέρες,χωρίς εξαιρέσεις,επαγγελματικά και αποτελεσματικά..
Ας ζητήσουμε το αυτονόητο..Και οι συνδικαλιστες των αστυνομικών ενώσεων πρέπει να ζητήσουν και αυτοί το αυτονόητο .Παροχή οδικής ασφάλειας στους πολίτες.Εξ άλλου και αυτοί θρηνούν θύματα αναλογικά όπως όλοι εμείς.

Στην Ερμιονίδα τα τελευταία  χρόνια είχαμε 60-70 χαμένους ανθρώπους ειδικά νέους να μην το ξεχνάμε ,και κάθε χρόνο θα προσθέτουμε 2,3,4

"Ι".
ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ