Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου
για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου
(High School Summer Program 2017)
 
 
Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2017 (“High School Summer Program - HSSP”).

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, το καινοτόμο Θερινό αυτό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά το καλοκαίρι του 2017. Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων, από τα Λύκεια της Αργολίδας και από τα Αρσάκεια Λύκεια Εκάλης θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα:
«Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον
Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον και τον Kevin Caffrey, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard. Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί συνεργάτες που θα συνεργαστούν με την ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών και διδασκόντων θα είναι προπτυχιακοί φοιτητές από το Harvard.

Το HSSP προσφέρεται με υποτροφία σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος από το Harvard και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον θα 
επιλέξει μαθητές/τριες από κάθε Λύκειο του νομού Αργολίδας, και δύο μαθητές από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Λύκεια (όπως προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), την φετινή χρονιά από τα Λύκεια της Εκάλης. Το HSSP θα διεξαχθεί στο κτήριο Ιατρού, όπου στεγάζεται το ΚΕΣ, στο Ναύπλιο, από τις 6 έως τις 22 Ιουλίου 2017.

Η διαδικασία της
ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (http://chs.harvard.edu/hssp) από τους μαθητές θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2017.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξη Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47030 και 27520 47040, e-mail:
hssp_greece@mail.chs.harvard.edu). 
 
 
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος),
Πανεπιστήμιο Harvard