Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» δελτίο τύπου


Kρανίδι 22/02/2017

ΘΕΜΑ: ΟΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «ακούσαμε πολλά» και αυτό στα πλαίσια συζήτησης για τα τρία άρθρα του κανονισμού μετά την προσφυγή μας στην επιτροπή του άρθρου 152 στα πλαίσια μη νόμιμης προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας. Οι βαριές «κατηγορίες» και οι δήθεν «αποκαλύψεις» δημιούργησαν σε όλους την εντύπωση ότι έγιναν ως αντιπερισπασμό επί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του που ως δημοτική παράταξη έχουμε αναδείξει.

Τώρα για την αποκατάσταση της αλήθειας διατυπώνω τις παρακάτω θέσεις τις οποίες παρουσίασα και στο δημοτικό συμβούλιο


1.      Έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΕΡ , επί της νέας δημοτικής περιόδου για να έχουμε αυτές τις «αποκαλύψεις», όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, γιατί έγινε τώρα.

2.      Όποιος διαθέτει ενδείξεις και αποδείξεις για πράξεις κακοδιοίκησης του προηγούμενου ΔΣ ας απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όχι άλλη λάσπη και σκανδαλολογία στην λειτουργία του Δήμου . Η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει ακριβά αυτές τις λογικές από όπου και εάν προέρχονται.

3.      Κάποιοι στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας , των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών προσώπων απαιτείται να κατανοήσουν ότι η άσκηση ελέγχου και η κριτική δεν έχει σχέση με προσωπική διαφορά , είναι κορυφαίο συνταγματικό δικαίωμα για την δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η παράταξή μας δεν συμφωνεί:

- με τις πολλές συμβάσεις έργου και εργασιών με την διαδικασία των απευθείας αναθέσεων

-  στην μη στελέχωση της ΔΕΥΑΕΡ με μόνιμο και εποχιακό προσωπικό και να στηριζόμαστε σε ιδιώτες εργολάβους 

- στην απουσία μόνιμου και υπεύθυνου διευθυντή της ΔΕΥΑΕΡ για πάρα πολλά χρόνια

- στην μη ανάθεση εργασιών σε επαγγελματίες του τόπου μας και να έχουμε το φαινόμενο το σημερινό ΔΣ να συνεργάζεται για εργασίες και έργα με επαγγελματίες εκτός Ερμιονίδας.

4.      Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το φαινόμενο, εάν και διατυπώνουμε θέσεις – προτάσεις οι οποίες είναι  τεκμηριωμένες επιστημονικά η διοίκηση να επιμένει στις λαθεμένες επιλογές της. Αναφέρω ενδεικτικά (μη έγκυρη ψήφιση τριών άρθρων του κανονισμού , έκδοση καθυστερημένων λογαριασμών με το 80%, μονάδα αφαλάτωσης στην είσοδο του Κρανιδίου, σχετικά με υπηρεσιακή στελέχωση και λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ).

Χρειάζεται να γνωρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα μιας διοίκησης κρίνεται από την ικανότητα της να δέχεται την εποικοδομητική κριτική και τις τεκμηριωμένες προτάσεις από όποιον και εάν προέρχονται.

Και φτάσαμε στο σημείο αυτό ότι η σημερινή διοίκηση με ενέργεια της ποινικοποίησε την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ , άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και θα θερίζει θύελλες.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ για την περίοδο 2011-2014 ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα τους προσπάθησε να πετύχει τους στόχους της ΔΕΥΑΕΡ  σύμφωνα με τον κανονισμό της ίδρυσης της , σίγουρα όμως υπήρχαν αδυναμίες και παραλείψεις αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιοι εύκολα μπορούν να λασπολογούν εναντίον τους. Πρέπει να είναι περήφανοι ως μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ και εμείς ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη  δημοτική περίοδο (2011-2014) που πετύχαμε

·         Να ξαναεντάξουμε το έργο της αποχέτευσης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

·         Να εντάξουμε το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης για την ΔΚ Κρανιδίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ)

·         Να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΕΡ σε δημοτικό κτίριο (πρώην γυμνάσιο) μετά την επιτυχημένη ανακαίνιση του

·         Να ολοκληρωθεί η μελέτη της αφαλάτωσης από θαλασσινό νερό και η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της από το Περιφερειακό Συμβούλιο

·         Και να οργανωθεί διοικητικά και λογιστικά στα πλαίσια των νέων συνθηκών που δημιούργησε η νέα δομή των Δήμων – Πρόγραμμα Καλλικράτης .

Άρα η διοίκηση του Δήμου απαιτείται να έχει συνέχεια , η συνεργασία όλων των μελών του ΔΣ και των δημοτικών παρατάξεων είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων προς όφελος των δημοτών μας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Λέμε ναι στον έλεγχο , στην διαφάνεια και στην αναζήτηση ευθυνών  εκεί όπου υπάρχουν.

Λέμε όχι στην λασπολογία , στην ποινικοποίηση της δημοτικής ζωής και στις εγωιστικές αυθεντίες που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα.

Η δημοτική μας παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας θα συνεχίζει με όλη την δύναμη να στηρίζει την ουσιαστική και αποδοτική λειτουργία του Δήμου αλλά θα ελέγχει αυστηρά την δημοτική εξουσία από οποίον και εάν ασκείται .





Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας