Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Διαγωνισμός για λογοτέχνες από την Αργολίδα

Προκήρυξη και επιτροπή του διαγωνισμού ανέκδοτου λογοτεχνικού διηγήματος
Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής λογοτεχνικού Διηγήματος με προθεσμία υποβολής την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, που θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 20 Μαΐου.
Τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που θα κρίνουν και θα αποφασίσουν ποια διηγήματα θα πάρουν βραβεία, επαίνους και διακρίσεις στο διαγωνισμό είναι οι:
 1. Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας και  φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας.
 2. Βασιλική Λαλαγιάννη, καθηγήτρια στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό και Αντιπρόεδρος του τμήματος Πολιτικών επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συγγραφέας.                  
 3. Γιάννης Φίλης πρώην Πρύτανης, καθηγητής Συστημάτων παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγγραφέας και ποιητής.
 4. Πάνος Σταθόγιαννης, σεναριογράφος, συγγραφέας και ποιητής.
 5. Νίκος Μπουμπάρης φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.              

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Ο διαγωνισμός αφορά στη συμμετοχή ενηλίκων (άνω των 18), που κατάγονται ή διαμένουν στην Αργολίδα.
2. Τα Διηγήματα που μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
 • Να μην έχουν εκδοθεί και να μην έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπο του διαδικτύου.
 • Η γλώσσα τους να είναι η ελληνική.
 • Να είναι πρωτότυπα.
 • Η έκτασή τους να μην υπερβαίνει τις 2.000 λέξεις.
 • Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει ένα μόνο έργο.
 • Τα αντίτυπα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 12.

3. Το θέμα του Διηγήματος είναι ελεύθερο.
Το Διήγημα θα σταλεί σε πέντε φωτοτυπημένα αντίγραφα και σε ένα αντίγραφο σε ηλεκτρονική μορφή ( dvd ,όχι σε μορφή pdf) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, στον Προοδευτικό Σύλλογο «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και στη διεύθυνση Σταϊκοπούλου 52, Ναύπλιο,   τ. κ. 21100 .
Το κάθε αντίγραφο θα είναι κλεισμένο σε φάκελο και πάνω θα αναγράφεται το Ψευδώνυμο και ο τίτλος του διηγήματος. Ένας μικρός φάκελος θα έχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, ο οποίος και θα ανοιχτεί μετά την επιλογή των υποψηφίων.
Τα Διηγήματα που θα υποβληθούν δεν θα επιστραφούν.


4. Βραβεία, Έπαθλα και Διακρίσεις:
Θα απονεμηθούν 3 βραβεία, 3 έπαθλα και 3 διακρίσεις.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα σας γίνουν γνωστά από την ιστοσελίδα της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και με προσωπική επιστολή στη Διεύθυνσή σας.
Στόχος μας είναι, εκτός των τίτλων που θα απονεμηθούν στους βραβευμένους, σε οργανωμένη τελετή βράβευσης, όπου και θα διαβαστούν  αποσπάσματα, να εκδοθούν δωρεάν σε ένα βιβλίο και τα εννέα βραβευμένα διηγήματα, χορηγία των Εκδόσεων «ΙΚΟΝΑ» Ν. Γ. Χριστόπουλος Α.Ε. Ναύπλιο, με αφορμή τα 120 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της εταιρείας.