Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς Ερμιονίδα


Ναύπλιο, 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί δύο χρόνια η δημοπράτηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς Ερμιονίδα, πότε θα δημοπρατηθεί το έργο και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την καθυστέρηση δύο ετών στη δημοπράτηση της  επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στη δημοπράτηση του έργου  παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας του έργου.


Επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 19/9/2016, όπου συζητήθηκε σχετική  Επίκαιρης Ερώτησής μου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε μεταξύ άλλων απαντήσει τα εξής:
'Το τρίτο έργο που αφορά την μεταφορά και διανομή στην Ερμιονίδα του νερού του Αναβάλου, έχει γίνει η παραλαβή της οριστικής μελέτης, η οποία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα 2007 - 2013. Για την κατασκευή του έργου πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση στο πλαίσιο των προσκλήσεων του μέτρου: «έγγειες βελτιώσεις, υποδομές εγγείων βελτιώσεων» που σύντομα -και όταν λέω σύντομα, εννοώ αρχές του χρόνου, γιατί ήδη έχουμε σχεδιάσει να προκηρύξουμε άλλα έργα μέχρι το τέλος του χρόνου- θα υπάρξει η σχετική προκήρυξη.
Η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν για να ενταχθεί στο πρόγραμμα 2014 - 2020. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα πόσο μάλλον όταν υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας, δηλαδή έργα τα οποία έχουν συμπληρωματική σχέση με έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα προηγούνται στη σχετική αξιολόγηση. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα'.
Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση του έργου ενώ έχει παραληφθεί η οριστική μελέτη.

2.Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο το οποίο έχει σύμφωνα με τον Υπουργό το κριτήριο της   συμπληρωματικότητας.

3.Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σημαντικού αρδευτικού και περιβαλλοντικού έργου”.