Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ασυνείδητοι δηλητηριάσαν 11 αλόγα στον ποταμό Αχέροντα.



Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή το πρωί της Παρασκευής, όταν αντίκρισε 2 αλόγα νεκρά και 9 να χαροπαλεύουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από δηλητηρίαση αγνώστου/των προς το παρών ανθρωπόμορφων τεράτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τα άλογα χρησιμοποιούταν για περιήγηση στο ποταμό Αχέροντα.  Σύμφωνα με τις καταγγελίες δηλητηριάστηκαν τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής ενώ το ακριβές δηλητήριο αναμένεται να φανερώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που είναι σε εξέλιξη.
Φως στα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου περιστατικού αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική νομοθεσία (νόμος 3170/2003 και νόμος 4039/2012) προβλέπει και φυλάκιση εκτός από τα πρόστιμα για τους αχαρακτήριστους δράστες παρόμοιων περιστατικών.
Ελπίζουμε τα υπόλοιπα 9 άλογα να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ο/οι δραστης/ες να συλληφθούν και να διαπομπευτούν πανελληνίως καθώς τα ΜΜΕ σε όλη την επικράτεια έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε παρόμοια περιστατικά και περιποιούνται ιδιαιτέρως τους δράστες όπως έχουν δείξει και τα πρόσφατα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει και τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας.
Φωτογραφία αρχείου.

Γιάννης Λακούτσης