Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ερμιόνη Επιστροφή στην ιστορία, τη φύση και την παράδοση

Μια δημοσίευση - πρόταση για τη γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη στο TRAVEL www.fthis.gr 

Μια πανέμορφη περιοχή, ιδανική για mini αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Όμως αυτή τη περίοδο έχετε έναν λόγο παραπάνω να επισκεφτείτε την Ερμιόνη, καθώς πραγματοποιείται η 2η Γιορτή Ροδιού από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Σύμβολο ζωής, γονιμότητας και ευημερίας από τα πανάρχαια χρόνια, το ρόδι επανέρχεται στο προσκήνιο. Σε μία από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, ο δήμος Ερμιονίδας διοργανώνει τη γιορτή με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των ροδιών της ποικιλίας της Ερμιόνης, που φημίζονται για την πολύ γλυκιά γεύση και τους αφράτους σπόρους τους.
Άλλωστε, η καλλιέργεια του ροδιού στη περιοχή έχει ιστορία περισσότερη των 100 χρόνων, ενώ μέχρι το 2005 ήταν η Ερμιόνη ήταν η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που καλλιεργούσαν συστηματικά ρόδια.
Εκτός από τη γιορτή όμως, η Ερμιόνη είναι μια πανέμορφη πόλη. Κατάφερε και εξελίχθηκε σε τουριστικό προορισμό χάρη στις φυσικές ομορφιές της, καθώς είναι χτισμένη σε δίπλα σε ένα πευκόφυτο ακρωτήρι και διαθέτει μια υπέροχη αμμουδιά. Αν σας αρέσουν οι περιπατητικές διαδρομές, μην παραλείψετε να διασχίσετε το μικρό φαράγγι του Καταφυκιού, το οποίο συνδέει την Ερμιόνη με τους Φούρνους.
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μακραίωνη ιστορία της. Η αρχαία Ερμιόνη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τους αρχαίους χρόνους. Στη θέση Μπίστη, οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα καθώς και ίχνη από θεμέλια ναού του Ποσειδώνα, ενώ στην τοποθεσία Ηλιόκαστρο βρέθηκαν τα λείψανα της αρχαίας πόλης Ειλεοί.