Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΒιβλιοΣαββατόβραδο στο Ναύπλιο με Μάρω Λεονάρδου και Γιάννη Φιλιππίδη


 Δυο συγγραφείς, αγαπημένοι από το ευρύ κοινό –αλλά και μεταξύ τους- επεμβαίνουν δραστικά, με κέφι και συναίσθημα σ’ ένα πληκτικό και κατατονικό φθινόπωρο. Μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων πανελλαδικά, ξεσηκώνουν αγαπημένους ηθοποιούς για ν’ αποδώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα από τα βιβλία τους και μουσικά σχήματα, στήνοντας έτσι βιβλίο-γιορτές, που σε τίποτα δε θυμίζουν τις κοινότυπες χασμουριάζουσες παρουσιάσεις βιβλίων.

Ο Γιάννης και η Μάρω, λένε λίγα λόγια αφενός ο ένας για τον άλλον, αφετέρου ο καθένας για το βιβλίο του.



Η Μάρω Λεονάρδου σημειώνει για το βιβλίο της χαρακτηριστικά:


«Όταν κοπάσει η φασαρία της πολιτικής, έρχεται η ώρα των βιβλίων, του Λόγου και της Μουσικής. Ένα ταξίδι μαγικό που ξεκινά από τον Πειραιά της Κατοχής, και φτάνει μέχρι το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης...»


Ο Γιάννης Φιλιππίδης, αντί άλλου σχολίου, παραπέμπει τους φίλους σε μερικές φράσεις από το βιβλίο, που ‘χουν για τον ίδιο μεγάλη σημασία:


«Μια ύπαιθρο λαχτάρησα. Κάμπο ατελείωτο. ν' αρπάξω ένα σοφό άλογο, να δραπετεύσω ως τη δύση του ήλιου. Να μου επιτρέπει να το οδηγώ. Να φύγω με ταχύτητα, ώσπου να γίνω κουκκίδα σ' ένα πλάνο σινεμασκόπ. Να μη με ξαναδεί ποτέ κανείς από κοντά. Να φεύγω, να χαλαρώνω και να επιτρέψω στο μυαλό μου να σκέφτεται. Να μη φοβάται και να αφήσει πια ελεύθερα τα μάτια μου. Χιλιάδες μίλια πιο χαμηλά απ' τον Θεό. Ή μια ανάσα μόνο μακριά Του».


Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αποδώσει ο ηθοποιός: Στέλιος Αρμάου


Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα παραμείνουμε άπαντες, να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε και να υπογράψουμε τα βιβλία, κουβεντιάζοντας με ειλικρίνεια για όσα μας βασανίζουν ή μια διασώζουν.


Αυτή τη φορά μη λείψετε καφέ Κοντογιώργος • Ακτή Μιαούλη, Ναύπλιο για περισσότερες πληροφορίες: Άνεμος εκδοτική,
 210 82 23 574  (καθημερινά,  από τις 9.30 π.μ ως τις 2.30 μ.μ.).

www.anemosekdotiki.gr