Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΜΑΝΖΟΕ

Εκατόν τριάντα νέες θέσεις εργασίας

Το ΑΜΑΝΖΟΕ, (που από το όνομά του μας παραπέμπει στο αμάν ζωή!) ήδη δημιούργησε 130 νέες θέσεις εργασίας που οι περισσότερες καλύφθηκαν από μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας. Όταν τελειώσει και η επένδυση του Γκόλφ, αισίως οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 500. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση. Υπενθυμίζω ότι τα Μεταλλεία Μποδοσάκη απασχολούσαν περί τους 300 εργαζόμενους στο ζενίθ της δόξας τους και τα Κλωστήρια Λαναρά και αυτά περί τους 300. Ένα δε Διυλιστήριο δεν έχει πάνω από 400 εργαζόμενους. Μήπως θέλατε ένα στην περιοχή μας;
Άρα ΑΜΑΝΖΟΕ + Γκόλφ = η μεγαλύτερη επένδυση από άποψη θέσεων εργασίας που έγινε ποτέ στην Ερμιονίδα. Τώρα, είναι καλύτερα να υποδέχεσαι, να μαγειρεύεις, να σερβίρεις, να καθαρίζεις, να τακτοποιείς κρεβάτια, να εξυπηρετείς γνωρίζοντας και μία δύο ξένες γλώσσες, από το να δουλεύεις στα Μεταλλεία; Ρωτείστε τους Καρακασιώτες που πέρασαν μια ζωή στις στοές να σας πούνε.

Και η αμάν ζωή στο ΑΜΑΝΖΟΕ πού στηρίζεται; Στον τόπο μας, στο τοπίο μας, στην εξαιρετική θέα, στο κλίμα, στη  φύση, στους ελαιώνες μας, και μετά στην υποδομή και τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Πέρασε ποτέ από τον νου των αγροτών που μαζεύανε τις ελιές τους πάνω στους λοφίσκους του αγίου Παντελεήμονα και αγναντεύανε όλα τα νησιά μας, μέχρι και την Παραπόλα και Φαλκονέρα και όλη τη νότια Ερμιονίδα, κάτω από τον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς, τρώγοντας ψωμί, ντομάτα και χαμολιές, πέρασε ποτέ από το νου τους ότι αυτό το πράγμα κάποιοι θέλουν να το πληρώνουν 1000 ευρώ την ημέρα; Δεν είναι για μια περιοχή πλούτος μόνο τα ορυκτά, τα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα. Είναι και το τοπίο, ο παραδοσιακός οικισμός, η καθαρή και παραδοσιακή θάλασσα, τα πρότυπα καλλιεργούμενα κτήματα, και τόσα άλλα, πρώτα όμως το μυαλό.

Όταν λοιπόν θα τρώτε παραδοσιακά πιάτα δίπλα στην αποκλειστικά για δική σας χρήση πισίνα του διαμερίσματός σας αγναντεύοντας όλη τη θαυμάσια περιοχή μας και τη φύση μας (σαν την Τοσκάνη την έχουνε την περιοχή μας οι ξένοι) και θα πληρώνετε γύρω στα 1000 € την ημέρα, θα ρίχνετε στη σαλάτα σας λάδι από τον τενεκέ του λιτριβιού ή θα ανοίγετε την κασετίνα της  Moria Elea; Μετά δεν θα δοκιμάσετε ένα επώνυμο τοπικό προϊόν από ρόδι; Δεν θα ζητήσετε το ονομαστό αυγοτάραχο της λίμνης Θερμησίας; Θα ζητήσετε πραγματικά ολόφρεσκα ψάρια και πραγματική γαρίδα Κοιλάδας ή τσιπούρα, λαβράκι και γαρίδα ιχθυοτροφείου;
Να λοιπόν πώς συνταιριάζεται ο τουρισμός πολυτελείας και με τα εξαιρετικά επώνυμα προϊόντα που αρχίζει και παράγει η Ερμιονίδα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος