Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κατερίνη: «πράσινα» σχολεία


Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Δύο νέα «πράσινα» δημοτικά σχολεία αποκτά η Κατερίνη, καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή των βιοκλιματικών κτιρίων από τον δήμαρχο, Σάββα Χιονίδη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
Με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ ξεκινά η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου και του 14ου δημοτικού στην περιοχή Εθνικού Σταδίου.
Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3.700.000 ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η δημοτική αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. ευρώ.Με την κατασκευή των νέων «πράσινων» σχολείων θα λυθούν στεγαστικά προβλήματα, ενώ θα αξιοποιηθούν παράλληλα οι ενεργειακοί πόροι, που συντελούν στη μείωση του κόστους σε ό,τι αφορά την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές το Σεπτέμβριο του 2013.