Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Γκάτσος : Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.

 


Ο βουλευτής της Αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) κ. Ανδρέας Πουλάς, όσο και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδριανός θέτουν επί τάπητος το θέμα των χρημάτων που χρωστάει το όλο  σύστημα που διαχειρίζεται το νερό Αναβάλου στη ΔΕΗ. Τονίζουν ότι οι αγρότες δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά τα τεράστια ποσά.
Αλλιώς σύντομα τα αντλητικά μηχανήματα θα μείνουν χωρίς ρεύμα και θα σταματήσει το πότισμα των κτημάτων.
Η ΔΕΗ βέβαια τη ζημιά που θα υποστεί θα τη χρεώσει σε όλους τους πελάτες της. Σίγουρα κάτι πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες και τα υπόλοιπα το κράτος, αλλά από τους γενικούς φόρους. Αν η ΔΕΗ ευθύνεται για κάτι, να πληρώσει για αυτό που ευθύνεται.
Και ας πούμε ότι το χρηματικό τακτοποιείται κατά κάποιο τρόπο. Τι διασφαλίζει ότι δεν θα συμβούν τα ίδια ακριβώς στο μέλλον και μάλιστα στο άμεσο; Ότι αμέσως μετά την όποια διευθέτηση του θέματος, ο Ανάβαλος δεν θα πληρώνει εν όλω ή εν μέρει το ρεύμα για διάφορους λόγους;
Αυτό το θέμα έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο: στην κακή κατάσταση του όλου συστήματος άντλησης και διανομής του νερού Αναβάλου στον Αργολικό κάμπο, και στη απαράδεκτη ποιότητα του νερού που φτάνει τις 3000 μονάδες.

Η απορία: Καλά σε ένα τέτοιο σύστημα θα στηριχθεί η άρδευση της Ερμιονίδας ;;;;;;;
Πάμε καλά ;;;;;;
Ή ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κ. Νίκας που είχε τις αντιρρήσεις του για το έργο "Μεταφορά και διανομή νερού Αναβάλου στην Ερμιονίδα" είχε δίκιο;

Βασίλης Γκάτσος