Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Για το νέο βιβλίο της Μυρσίνης Σαμαρά: Η Περσεφόνη και η μεγάλη συνάντηση «Στο Καταφύκι της Ερμιόνης»

 


Η Περσεφόνη και η μεγάλη συνάντηση


Το βιβλίο αποτελεί διαχρονικό στοιχείο του πολιτισμού, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ανοιχτούς ορίζοντες. Το διάβασμα επίσης δίνει την ευκαιρία να δραπετεύσει κανείς από την πεζή πραγματικότητα, οδηγώντας τον στη φαντασία και δημιουργικότητα, ταξιδεύοντάς τον στην ελπίδα.

 Έτσι με ταξίδεψε και το νέο πόνημα της συμπατριώτισσάς μας Μυρσίνης Σαμαρά με τον τίτλο: «Η Περσεφόνη και η μεγάλη συνάντηση» και υπότιτλο «Στο Καταφύκι της Ερμιόνης».

 Ένα βιβλίο «γιορτή», με πολύχρωμο εξώφυλλο και εσωτερικές καταπληκτικές ζωγραφιές από την εικονογράφο Δήμητρα Ντρούλια και τους χρωματισμούς της HildegArt Dimouli.

Ένα βιβλίο με τις σελίδες του γεμάτες λέξεις αρμονικά πλεγμένες. Ένα παραμύθι βασισμένο στον αρχαίο μύθο, στο θρύλο, στην Ερμιονίτικη προφορική παράδοση, με ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.

 Η Μυρσίνη αν και ζει μακριά από την Ερμιόνη, μέσα της ηχούν άρρητα και σιωπηλά κομμάτια της πατρίδα της, που την ωθούν στη δημιουργία.

 Σ’ ευχαριστούμε πολύ Μυρσίνη για το πολύτιμο δώρο σου. Θα το αξιοποιήσουμε  με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ όπως του πρέπει!


Σημ: Η Μυρσίνη σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αρθρογραφεί στο Περιοδικό «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα».


Βιβή Σκούρτη