Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ελένη Σιάνα – Γκαμίλη: «Η υπερωριακή απασχόληση στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων»

 


Ως έμμεση αποδέκτης επιστολής σχετικά με την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων του δήμου Ερμιονίδας, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε και στον τοπικό τύπο, οφείλω να τοποθετηθώ δημόσια με αλήθεια και ακρίβεια, ώστε να γνωρίζουν άπαντες και να κατανοήσουν την πραγματική πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, που είναι η πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους υπαλλήλους με την σύννομη και ορθή διαδικασία.

Είναι γεγονός πως «κάποιοι» με τους χειρισμούς τους προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να θολώσουν τα νερά, προσβάλλοντας στο έπακρο τον θεσμό που υπηρετούν. Βέβαια θα έχουν ένα ελαφρυντικό, αν οι πληροφοριοδότες τους, έχουν μεταφέρει τα γεγονότα κατ’ επιλογή ή κατ’ αντίληψή τους.

Σήμερα αυτοί που παραβίασαν και καταστρατήγησαν τους θεσμούς κατ’ επανάληψη, βάλλουν εναντίον μας, κατηγορώντας μας για διακρίσεις και παράβαση καθήκοντος, βασισμένοι σε επιστολή μου προς τους Προέδρους των Συμβουλίων Κοινοτήτων ,παραλείποντας εντέχνως οποιαδήποτε αναφορά για τον καταλογισμό ευθυνών στους αιρετούς σε περίπτωση λάθους η αμελούς διαχείρισης δημόσιου χρήματος . Στην επιστολή μου, αναφέρεται πως η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μομφή αλλά προσπαθεί να εξασφαλίσει την αρίστη και ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας Οικονομικών. Για να γίνει κατανοητό το θέμα σας αναφέρω δυο παραδείγματα : « ο νομοθέτης ορίζει ρητά πως η υπερωριακή απασχόληση δεν μπορεί να ξεπερνά την 10η μεσημβρινή», πράγμα που σε δήλωση Προέδρου, για την υπερωριακή απασχόληση  πρακτικογράφου Κοινότητας δεν τηρείται, όπως και η υπερωριακή απασχόληση σε μέρα κατά την οποία ο υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια. Για αυτό ζητήθηκαν προ καιρού  διορθώσεις από τις υπαλλήλους και στάλθηκε προ ολίγων ημερών  επιστολή στους Προέδρους, αφού προηγουμένως, απευθυνόμενοι μέχρι και στις ελεγκτικές αρχές, εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες για την πληρωμή τους, με αυτά τα στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η πρόθεση μας είναι να πληρωθούν οι υπερωρίες τις οποίες δεν αρνείται κάνεις να τις πληρώσει, αν δεν παρουσιάζουν νομικά κολλήματα.

 Αν λοιπόν είχαν το θάρρος και ήθελαν να ενημερωθούν και να προσφέρουν στην διαδικασία «κάποιοι» θα συζητούσαν δια ζώσης το θέμα, αφού λίγα λεπτά πριν καταθέσουν τις επιστολές τους, βρίσκονταν στον ίδιο χώρο μαζί μου.


Κλείνοντας θα επιμείνω στη θέση μου για χρηστή διοίκηση, νομιμότητα και αλήθεια διότι, αυτές οι αρχές μας διέπουν, με αυτές τις αρχές παλέψαμε και με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε !

Ελένη Σιάνα - Γκαμίλη

Αντιδήμαρχος