Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Το ΙΛΜΕ συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827



Η ιστορική οικία όπως τη σχεδίασε
η Ανθούλα Λαζαρίδου – Δουρούκου 
Το ΙΛΜΕ από ιδρύσεως του οργανώνει κατ’ έτος το μήνα Μάρτιο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας, για να τιμήσει το ιστορικό γεγονός.
Για το Μάρτιο 2020 το ΙΛΜΕ σχεδίασε εκδήλωση – αφιέρωμα στον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη, την οποία αποδέχτηκε ο Δήμος Ερμιονίδας να εντάξει στις διήμερες εορταστικές του εκδηλώσεις, που οργανώνει στην Ερμιόνη (14 και 15 Μαρτίου 2020) και η οποία εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού) και περιλαμβάνει:
1.Ομιλία από τον Ευριπίδη Γαραντούδη, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ο Μακρυγιάννης στην ελληνική ποίηση του 19ου και 20ου αιώνα».
2. Δρώμενο από μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης, βασισμένο στα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη, που ετοίμασαν οι φιλόλογοι Νικ. Μπουμπάρης, καθηγητής του Λυκείου Ερμιόνης και η Τίνα Αντωνοπούλου, πρόεδρος του ΙΛΜΕ. 
3. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης με τραγούδια σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου Κόγκου.
Σημείωση. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι (Μάρτιος 2019) το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το θάνατο του φιλικού Νικόλαου Γαλάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ερμιόνη, παρουσίασε το ιστορικό δράμα «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τι έγραψε για την παράσταση ο έγκριτος δημοσιογράφος Πολύδωρος Δάκογλου.
Ερμιόνη 05-03-2020
Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ