Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ανδριανός στη Βουλή για το συνεχιζόμενο κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης


Ναύπλιο, 23 Δεκεμβρίου 2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης.
Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κενό σε θέση φιλολόγου, καθώς οι 117 μαθητές του σχολείου έχουν συμπληρώσει 200 χαμένες ώρες από τα φιλολογικά μαθήματα.Το σημαντικό αυτό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη κατάληψης από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου με σκοπό την συμπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας και την κάλυψη του κενού φιλολόγου.

 Κατόπιν αυτών, και δεδομένου του ότι η μη κάλυψη του κενού αυτού ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς ισοδυναμεί με τη δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων,ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Με ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα καλυφθεί το κενό θέσης φιλολόγου στο Γενικό  Λύκειο Ερμιόνης”.