Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αντώνης Αντωνόπουλος: Δελτίο τύπου


Κρανίδι 2/3/2017

Σσσσστ …. Ο κύριος του έργου κοιμάται

Κύριος του έργου : Αυτός  που βάζει τα λεφτά για να γίνει  ένα έργο, το αφεντικό όπως το λέμε στην καθημερινή γλώσσα.

Κύριος του έργου της αποχέτευσης  Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου  ήταν και τις δύο φορές η ΔΕΥΑΕΡ (ΔΕΥΑΚ την πρώτη φορά). Το έργο αυτό χάθηκε δύο φορές. Χάθηκε την πρώτη φορά γιατί το αφεντικό (ΔΕΥΑΚ και κατ΄ επέκταση Δήμος ) πίστεψε ότι θα μπορούσε να διοικήσει και επιβλέψει αυτό το μεγάλο έργο. Έτσι η τότε ΔΕΥΑΚ προσέλαβε μια νέα μηχανικό και  της ζήτησε να φέρει σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο. Μετά την ανάθεση έπεσε για ύπνο......... Τα αποτελέσματα γνωστά. Το έργο σταμάτησε και τελικά απεντάχθηκε από το χρηματοδοτικό   πρόγραμμα.

Την δεύτερη φορά ο κύριος του έργου η πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ  (και ο πρώην  Δήμαρχος), αποφάσισαν  να αναθέσουν  την διοίκηση και επίβλεψη του έργου στην  Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ανέθεσαν  και μετά  έχασαν τις εκλογές. Ο λαός αποφάσισε και έφερε στην
Δημοτική εξουσία την σημερινή διοίκηση. Η νέα διοίκηση  έπεσε αμέσως σε  ύπνο βαθύ για δύο χρόνια, σίγουρη ότι το έργο προχωράει……… Αποτέλεσμα ;  Το κοινοτικό πρόγραμμα  τελείωσε, δεν πληρώθηκε κανένας λογαριασμός και το έργο βρέθηκε  στον αέρα. Τότε  ο κύριος του έργου ξύπνησε ….. και άρχισε να κατηγορεί τον Περιφερειάρχη  και την Περιφέρεια , που κατά την γνώμη του, έφταιγε και δεν μπόρεσε να τελειώσει το έργο. Παραφράζοντας τον πρόσφατα χαμένο Λουκιανό Κηλαηδόνη,  τραγούδαγε ο κύριος του έργου:

΄΄ Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι,

φταίει ο Λάμπρου , φταίει ο Τατούλης,

φταίει ο Μανιάτης , φταίει ο Καμιζής,

φταίει και  ο Χατζηπετρής΄΄

Ο κύριος του έργου δεν έφταιγε καθόλου, αυτός απλά κοιμόταν. Αυτός που έπρεπε να ξαγρυπνά να τρέχει, να πιέζει, να παρακαλάει,  να πιάνει από τον ’’ λαιμό ‘’ επιβλέποντες, εργολάβους , διευθυντές, για να τους αναγκάσει να τελειώσουν το έργο, απλά κοιμόταν. Βεβαία τελευταία  μετά την προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να εντάξει το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ο κύριος του έργου έκανε στροφή, σταμάτησε τις κατηγόριες  και άρχισε να θριαμβολογεί. Ξέρετε εσείς  ΄΄δι’  ενεργειών μας το έργο θα ενταχθεί …..΄΄

Όλοι οι πολίτες του Δήμου  Ερμιονίδας θέλουμε να τελειώσει επιτέλους το έργο της αποχέτευσης .  Ιδιαίτερα κάποιοι που τρέξαμε, που παρατήσαμε δουλειές, που φιλήσαμε ακόμα και κατουρημένες ποδιές  για να ωριμάσει το έργο και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πονάμε και λίγο παραπάνω…Ξύπνα λοιπόν κύριε του έργου, τρέξε, παρακάλεσε, πίεσε,  “πιάσε από τον λαιμό”  αν χρειαστεί , κάνε αυτό που θα έκαναν κάποιοι  πρώην….. , προκειμένου να επανενταχθεί ουσιαστικά και να εκτελεστεί το έργο,  πράγμα που μεταξύ μας δεν φαίνεται και τόσο απλό και εύκολο.

Θέλω με την ευκαιρία της δημοσίευσης της επιστολής μου αυτής να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες, που με έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω επίσης να τους ανακοινώσω, ότι παραιτήθηκα, κάνοντας πράξη τη  συμφωνία που είχαμε κάνει στις εκλογές, ότι θα υπάρχει εναλλαγή προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική μας παράταξη.


                                                                                                            Δρ. Αντώνης Αντωνόπουλος