Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής εισηγητής σε ημερίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ήταν εισηγητής στην ημερίδα με θέμα «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Αργολίδας» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας στο Ναύπλιο.
Το “Σύμφωνο των Δημάρχων” είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή Κίνηση “Σύμφωνο των Δημάρχων” .
Παρουσιάστηκαν το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την Π.Ε. Αργολίδας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση – υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης και οι πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Ο κ. Σφυρής στην ομιλία του αρχικά  ανέφερε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα προσχωρήσει άμεσα στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” και στην συνέχεια έκανε εισήγηση σχετικά με τους στόχους του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας που θα εκπονήσει ο Δήμος μας, εστιάζοντας στα μείζονα για την περιοχή μας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω της Δράσης αυτής.
Τέλος επισήμανε τις δυσκολίες χρηματοδότησης καθώς και την ανάγκη θεσμοθέτησης των χρήσεων γης (χωροταξικό) ως προαπαιτούμενο της εφαρμογής του “Σύμφωνου των Δημάρχων”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ