Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

«Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Sial Paris 2014»

Στο Παρίσι ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος» δίνοντας δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Salon International de l’ Agroalimentaire», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό πάρκο Paris Nord Villepente από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2014, γιορτάζοντας φέτος την 50ή επέτειό της με πλήθος εκδηλώσεων και βραβεύσεις καινοτόμων προϊόντων. Η έκθεση Sial διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τροφίμων – ποτών παγκοσμίως, αφού προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών από όλον τον κόσμο. Φέτος, συμμετείχαν 6.300 εκθέτες από 105 χώρες, χιλιάδες επαγγελματίες στα θέματα διατροφής από 200 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 150.000.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ποιοτικών πελοποννησιακών προϊόντων, φιλοξένησε σε δικό της ανεξάρτητο περίπτερο 60 τ.μ. 17 παραγωγούς από όλη την Πελοπόννησο, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε διεθνές επίπεδο και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας. Οι επισκέπτες της έκθεσης, για τους οποίους το περίπτερο της Πελοποννήσου αποτέλεσε γαστριμαργικό πόλο έλξης, δε δίστασαν να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα μεταξύ των οποίων παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, λιαστή ντομάτα, βιολογικό ξύδι, κρασί, ούζο, τσίπουρο, κατσικίσιο τυρί, μέλι, μύρτιλο, σαλιγκάρια, σταφίδα, σύκα, παστέλια, και μαρμελάδες, φτιαγμένα με το μεράκι των Πελοποννησίων παραγωγών.
Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος live cooking και γευσιγνωσίας, υψηλής αισθητικής και διακόσμησης, που προσομοίαζε σε παλιό παντοπωλείο, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου κατά τη διάρκεια όλων την ημερών, ελληνίδα chef μαγείρευε ζωντανά ελληνικές συνταγές.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή του Network Enterprise Europe, οι περισσότεροι Πελοποννήσιοι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο στην εμπορία τροφίμων και ποτών από την Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Κίνα, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για μελλοντικές συνεργασίες.
Τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να στηρίξει και να προωθήσει τα προϊόντα της Πελοποννήσου και να επιτύχει μέσω της συνεργασίας της με τις παραγωγικές τάξεις, τον κοινό στόχο, την ανάπτυξη.