Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ



Δελτίο τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή του στο Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Χρήστο Παναγιωτόπουλο που την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6.00 το πρωί και ενώ πηγαίνοντας στην εργασία του, απειλήθηκε να μαχαιρωθεί από άνθρωπο, ο οποίος είναι γνωστός στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Η δολοφονική απόπειρα την οποία καταγγέλλουμε απερίφραστα έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις στο Πέραμα που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Μια ενέργεια καθόλου τυχαία, καθώς ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι γνωστός τόσο για την συνδικαλιστική όσο και για την κοινωνική του δράση στο Δήμο Βύρωνα.

Η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων. Να είναι σίγουροι πως δεν θα τα καταφέρουν. Αντίθετα ατσαλώνουν τον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της μαζικής ανεργίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της επίθεσης και την παραπομπή του υπεύθυνου στην Ελληνική Δικαιοσύνη και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                              Γιάννης Τσούνης