Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Μια νέα δράση πολιτών της Ερμιονίδας για το νερό


Μια νέα δράση πολιτών της Ερμιονίδας.

Μας  ζητούν υπογράφοντας να διεκδικήσουμε  όλοι μαζί το αυτονόητο, νερό καθαρό στις βρύσες μας. 

Για να υπογράψουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια αρκούν  το ονοματεπώνυμό μας και ένα  συμφωνώ στα σχόλια και στην σελίδα μας. https://www.facebook.com/politesermionis



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: 


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ                                                        

                                                        ΠΡΟΣ:ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ            

                                                   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


                              ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

                                                                                                                                                                                                                                                                

       Ως Πολίτες της άνυδρης Ερμιονίδας στερούμαστε εδώ και δεκαετίες το πολυτιμότερο και αναγκαίο αγαθό για την επιβίωση μας , το πόσιμο νερό ! Στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας ,ρέει καθημερινώς μη πόσιμο, ακατάλληλο για χρήση , δύσοσμο και υφάλμυρο νερό. 

    Αποτέλεσμα του υφάλμυρου νερού είναι η διάβρωση και καταστροφή των υδραυλικών εγκαταστάσεων μας  και των οικιακών συσκευών ( πλυντήρια, στεγνωτήρια, θερμοσίφωνες )  αυξάνοντας έτσι το κόστος συντήρησης και καλής λειτουργείας ,εκ τινάζοντας  τον ήδη συμπιεσμένο οικογενειακό προυπολογισμό στα ύψη ! 

    Κάνουμε μπάνιο,  βουρτσίζουμε τα δόντια μας με νερό που η ποιότητα του είναι απαγορευτική για τις καθημερινές ανάγκες της προσωπικής μας  υγιεινής. Πλένουμε τα ρούχα μας  και  η δυσοσμία τους είναι χειρότερη από ότι, όταν ήταν άπλυτα!

     Το σημαντικότερο  όλων όμως,  δεν είναι μόνο η κατά ανάγκη αγορά του πολυτιμότερου αγαθού , σε εμφιαλωμένα μπουκάλια , επιβαρυνόμενοι ενός υπολογίσιμου  μη αποφευεκτέου πάγιου ,αλλά  είναι  θέμα επιβίωσης  καθότι  χωρίς  νερό  ζούμε το μέγιστο  επτά ημέρες !

     Ας αφουγκραστούμε λοιπόν ο καθένας μας, τί ολέθριες συνέπειες θα έχουμε σε περίπτωση                                      ,ὅ μη γένοιτο, που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί όλη η Ερμιονίδα  να τροφοδοτηθεί από εμφιαλωμένο νερό;    

                                                                                                                                                                                  

     Εν έτει 2022 εμείς οι κάτοικοι της Ερμιονίδας  είμαστε ακόμα έρμαιοι  και δέσμαιοι του, επί πολλών δεκαετιών  ελλιπούς  σχεδιασμού και προγραμματισμού,τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να μας φέρουν πόσιμο νερό στις βρύσες μας !

     Για τους άνωθεν επιτακτικούς και αυτονόητους λόγους ,εμείς οι Πολίτες της Ερμιονίδας  οι εντολοδόχοι της δικιά μας Αρχής και  πάντα συμπορευόμενοι με το σύνολο των  αιρετών του Δήμου μας  , ασκώντας  ένα από τα  Δημοκρατικά μας δικαιώματα,  απαιτούμε να βρεθεί άμεσα μια μόνιμη ορθή περιβαλλοντική λύση στο ταλανιζόμενο πρόβλημα του Πόσιμου νερού και  αιτούμαστε μία οριστική και αμετάκλητη απάντηση στο κάτωθι ερώτημα μας !

       

Πότε θα έχουμε άφθονο και πόσιμο νερό στις οικίες και στις επιχειρήσεις μας;


Μετά τιμής 

Το σύνολο των υπογραφέντων Πολιτών και επισκεπτών της Ερμιονίδας  !

       

Συνυπογράφουμε το άνωθι  αίτημα για πόσιμο νερό στην Ερμιονίδα,  προσδοκόντας να το χρησιμοποιήσουν σύσσωμα όλοι οι αιρετοί  του Δήμου μας  ώς μοχλό πιέσεως προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κεντρική διοίκηση δια την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος! 

Όποιος επιθυμεί να υπογράψει κάνει το συγκεκριμένο και μόνο σχόλιο:  

Συμφωνώ, ονοματεπώνυμο  π.χ  Συμφωνώ, Παπαδόπουλος Κώστας

Ένα ονοματεπώνυμο σε κάθε σχόλιο και από τον δικό του/της  λογαριασμό  !