Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Τρίτη 15 Νοεμβρίου η έναρξη του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαρκή επιμόρφωση, ώστε να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα του Κλάδου, βελτιώνοντας έτσι όχι μόνο τις προσωπικές τους ικανότητες αλλά και αναβαθμίζοντας συνολικά το Τουριστικό Προιόν της περιοχής μας.

 Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από Εξειδικευμένα Σεμινάρια σε θέματα Εστίασης, Marketing, Γευσιγνωσίας Καφέ, Ποιοτικής Εξυπηρέτησης, Social Media κλπ. καθώς και Γενικές
Εκπαιδευτικές Ημερίδες σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Η εκπαίδευση στους διάφορους τομείς θα γίνεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές τόσο σε θεωρία όσο και σε πρακτική. Σε όλους τους συμμετέχοντες στα επιμέρους Σεμινάρια του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ θα δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ θα τηρείται Μητρώο Εκπαιδευομένων. 



 Η έναρξη του Προγράμματος έγινε στην αίθουσα της επιχείρησης REGGATA CAFÉ, με την διεξαγωγή του πρώτου εξειδικευμένου Σεμιναρίου Barista & Coffee Expert Basic από την εταιρεία Dauwe Egberts. Στο συγκεκριμένο workshop που παρακούθησαν περισσότεροι από 90 επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε δύο διαφορετικά group, παρουσιάστηκαν μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα θεωρίας και τεχνικής για τα διάφορα είδη καφέ, προσφέροντας σε όσους το παρακολούθησαν τις βασικές γνώσεις του Barista & Coffee Expert. Ολοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ εγγράφησαν στο νεοσύστατο Μητρώο Εκπαιδευομένων του Ε.Ε.Σ.Π.


 To ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ του Ε.Ε.Σ.Π. έχει ήδη προγραμματίσει και τα εξής Σεμινάρια-Ημερίδες: 
·        Ειδικές γνώσεις για Bartenders, 
·        Barista & Coffee Expert - Advanced
·        Αξιοποίηση των Social Media για Επιχειρήσεις,
·        Γνωριμία με το Hotel Booking και 
·        Το Τοπικό Πρωινό Πόρου-Τροιζηνίας