Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τάσος Γ. Λάμπρου: Να τηρηθούν οι Νόμοι και οι εγκύκλιοι για τα δημαρχιακά – υπηρεσιακά αυτοκίνητα


ΚΡΑΝΙΔΙ 14-11-2016

Να τηρηθούν οι Νόμοι και οι εγκύκλιοι για τα δημαρχιακά – υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Δήμαρχε Σφυρή, ενώ εγώ απευθυνόμουνα σε σένα, εσύ έβαλες την Αντιδήμαρχο κυρία Φωστίνη να μου απαντήσει “επί προσωπικού” στο Δημοτικό Συμβούλιο στις επιστολές μου για την κακή χρήση των δύο δημαρχιακών αυτοκινήτων.
Εγώ εμμένω στις καταγγελίες μου για το θέμα και σου παραθέτω τις υποχρεώσεις των οδηγών των κρατικών αυτοκινήτων όπως αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. οικ. 226/7007/30-3-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού εσύ δεν τόλμησες να τις παρουσιάσεις:

Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να διανυκτερεύει το δημαρχιακό αυτοκίνητο έξω από την οικία της Αντιδημάρχου στον Άγιο Αιμιλιανό;
Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να μεταφέρει η Αντιδήμαρχος με το δημαρχιακό αυτοκίνητο, μαθητή της οικογένειάς της από το σπίτι της στο σχολείο;
Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να χρησιμοποιεί η Αντιδήμαρχος το δημαρχιακό αυτοκίνητο Αργίες, Εορτές, Σαββατοκύριακα και νυχτερινές ώρες, με καύσιμα του Δήμου;

Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να χρησιμοποιεί η Αντιδήμαρχος το δημαρχιακό αυτοκίνητο για επαγγελματικούς σκοπούς μεταφέροντας εμπορεύματα, μετατρέποντάς το σε εμπορικό, με καύσιμα του Δήμου;
Το θέμα Δήμαρχε Σφυρή δεν είναι προσωπικό, αλλά κυρίως πολιτικό!!!
Επιτέλους πρέπει να καταλάβεις ότι είναι υποχρέωση του επικεφαλή μιας Δημοτικής Παράταξης να αφουγκράζεται την κοινωνία και να ασκεί κριτική και έλεγχο στην Δημοτική Αρχή.
Εγώ Δημήτρη Σφυρή σας προστάτευσα με την καταγγελία μου, διότι διαπιστώνω ότι επιτέλους συμμορφωθήκατε.
Άραξε το δημαρχιακό αυτοκίνητο στην Κάτω Πλατεία και δεν πηγαινοέρχεται από τον Άγιο Αιμιλιανό.
Εάν έχεις διαφορετική άποψη, τότε χρησιμοποιήστε με τον ίδιο τρόπο το δημαρχιακό αυτοκίνητο, όπως στο παρελθόν, πριν την καταγγελία μου.
Επισημαίνοντας τον πονηρό σου σκοπό, σου υπενθύμισα ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να διαθέτει δύο δημαρχιακά αυτοκίνητα σύμφωνα με την εισήγησή σου τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την προμήθεια του καινούργιου δημαρχιακού αυτοκινήτου και σου είπα ότι έπρεπε να ντρέπεσαι και να κοκκινίζεις που παραπλάνησες το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με έκπληξη παρατήρησα, ότι αντί να απαντήσεις εσύ Δημήτρη Σφυρή σαν Δήμαρχος, κρύφτηκες πίσω από την ανάγνωση της ανακοίνωσης “επί προσωπικού” της άμισθης Αντιδημάρχου σου.
Κύριε Δήμαρχε, παρατήρησα με την καταγγελία σας, που τόσο ένθερμα υπερασπιστήκες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι έχεις μια εμμονή με τους/τις συζύγους των Δημοτικών Συμβούλων.
Μα καλά, δεν έβαλες μυαλό…… όταν πριν από λίγους μήνες αναφέρθηκες πάλι σε σύζυγο Δημοτικής Συμβούλου και αυτός δικαιολογημένα σε ξεφτίλισε στον πεζόδρομο του Πορτοχελίου μπροστά σε πολύ κόσμο και σε συμβούλους του συνδυασμού σου ενώ εσύ κοίταζες κάτασπρος και αμήχανος;
Η σύζυγός μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας – δικηγόρος και για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει από τον Δήμο έχει οριστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή νόμιμα και ηθικά, όπως όλοι οι δικηγόροι της περιοχής μας.
Σε προκαλώ Δημήτρη Σφυρή να ανταποκριθείς στο σημερινό αίτημά μου και να μου παραδώσεις τη βεβαίωση αποδοχών της συζύγου μου από 1-1-2011 έως 31-8-2014, την οποία σήμερα δεν μου παρέδωσες σκόπιμα.
Έτσι θα λυθεί η σύγχυση που προσπαθήσατε να δημιουργήσατε με τα ποσά αμοιβής που αναφέρατε και να είσαι σίγουρος ότι θα διαλυθούν οι ψεύτικες εντυπώσεις.
Εδώ το ερώτημά μου είναι: Γιατί επιλέξατε και ορίσατε Αθηναίο δικηγόρο και όχι της περιοχής μας, στην σημαντική υπόθεση του Δήμου, δηλαδή για την επιβολή του τέλους 80% στους καθυστερημένους λογαριασμούς της Ερμιόνης, Θερμησίας, Ηλιοκάστρου, που για τρεις διαφορετικές χρονικά γνωμοδοτήσεις εισέπραξε το ποσό των 3.500€;
Εγώ Δημήτρη Σφυρή, όπως γνωρίζεις, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκα και τοποθετήθηκα Πρόεδρός του, από 1-1-2011 έως 31-8-2014 και εισέπραξα από τον Δήμο νόμιμα και ηθικά, συνολικά καθαρές απολαβές 28.340€.
Ενώ τους Αντιδημάρχους, όπως καλά γνωρίζεις, τους ορίζει ο Δήμαρχος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτός κρίνει ποιοι θα είναι οι έμμισθοι και ποιοι οι άμισθοι.
Έτσι, τώρα έκρινες την κυρία Φωστίνη άμισθη Αντιδήμαρχο, με μόνη παροχή ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην προηγούμενη Δημαρχιακή σου θητεία την έκρινες έμμισθη Αντιδήμαρχο, οπότε και αυτή εισέπραξε τότε αρκετές χιλιάδες ευρώ νόμιμα και ηθικά.
Εύχομαι Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή, αυτή την επιθυμία της για άμισθη προσφορά στο Δήμο και τις πρωτοβουλίες της σε αρκετά θέματα, να τις κάνεις πράξη και να την ανταμείψεις και στα επόμενα δυόμιση χρόνια, έτσι ώστε να συνεχίσει την προσφορά της ως άμισθη Αντιδήμαρχος.
Εξάλλου και οι άλλοι δύο άμισθοι Αντιδήμαρχοι της παρούσης Δημοτικής περιόδου, κ.κ. Δημαράκης Ιωάννης και Μπουρίκας Γιώργος, δεν απολάμβαναν ούτε απολαμβάνουν το προνόμιο να χρησιμοποιούν το δημαρχιακό αυτοκίνητο.
Εσύ Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή, δεν μας ανέφερες τις πολλές χιλιάδες ευρώ, νόμιμες και ηθικές απολαβές σου, κατά τα χρόνια της Δημαρχιακής σου θητείας τόσο στον Δήμο Κρανιδίου, όσο και στο Δήμο Ερμιονίδας.
Σοβαρέψου λοιπόν και άφησε στην άκρη τα ευρώ των αιρετών, διότι οι Δημότες της Ερμιονίδας έχουν και γνώση και κρίση και γνωρίζουν ποιος είναι ο καθένας μας.
Και να είσαι σίγουρος ότι μπορούν να κρίνουν ποια ευρώ είναι νόμιμα και ηθικά και ποια είναι παράνομα και ανήθικα, Δημήτρη Σφυρή.


Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή να αναγνωσθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο


Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας