Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μία εβδομάδα διεθνούς αλληλεγγύης στις ελληνίδες καθαρίστριες

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και τα μεγάλα βρετανικά συνδικάτα , ενώ μέρα με τη μέρα η ανταπόκριση στο «Κάλεσμα για μια διεθνή μέρα αλληλεγγύης στις 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας», μεγάλωνε. «Διακήρυξη αλληλεγγύης» του συνδικάτου UNITE υπέγραψε και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Λιν Μακ Κλάσκι. Το εν λόγω συνδικάτο δραστηριοποιείται στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στις ΗΠΑ και στη Καραϊβική, και που  έχει πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη.

Στο διεθνές κίνημα συμπαράστασης συντάχθηκαν και εργατικά συνδικάτα, φεμινιστικές και οικολογικές συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών και αριστερά πολιτικά κόμματα από τη Γαλλία. Συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν το Σάββατο, στη Μασσαλία, την Τουλούζη και την Λιλ.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες, σε έναν από τους σιδηροδρομικούς  σταθμούς της πόλης, στο σταθμό του Σκαρμπέεκ. Επικεφαλής της κινητοποίησης ήταν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Βελγίου (FGTB-1,5 εκατομμύρια μέλη), και ειδικότερα τα συνδικάτα της των καθαριστών/στριών και σιδηροδρομικών.

Περισσότερα:tvxs